Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Gazela 2017

Dolenjsko-posavska gazela 2017 je podjetje ADRIA DOM, d. o. o.

Dolenjsko-posavska gazela 2017 je podjetje ADRIA DOM, d. o. o.

21.9.2017 - Družba Dnevnik, d. d., je na včerajšnji slovesni razglasitvi v Šolskem centru Novo mesto razglasila drugega finalista v izboru Slovenska gazela 2017. Metodološka komisija je za gazelo dolenjsko-posavske regije 2017 izbrala Črnomaljsko podjetje Adria Dom, proizvodnja mobilnih domov, d. o. o., z odlično boniteto A1++. Nominiranca dolenjsko-posavske regije sta bili tudi podjetji BOS GRUBAR, kovinarska proizvodnja, d. o. o., in ISKRA PIO, proizvodnja industrijske opreme, d. o. o., obe iz Šentjerneja.
Več …

GZS

Sonja Šmuc nova generalna direktorica GZS

Sonja Šmuc nova generalna direktorica GZS

14.9.2017 - Na današnji seji (14. 9. 2017) Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je bila za generalno direktorico s štiriletnim mandatom imenovana Sonja Šmuc. Člani UO so se na seji zavzeli za bistveno hitrejši zagon in realizacijo ključnih infrastrukturnih projektov ter podprli vladni projekt izgradnje drugega tira. Podpisan je bil tudi dogovor o sodelovanju med MGRT, SPIRIT in GZS na področju spodbujanja internacionalizacije...
Več …

Razpisi

Na voljo garancije za bančna posojila iz Regijske garancijske sheme za regijo JV Slovenija

11.9.2017 - Razvojni center Novo mesto d.o.o. je v Uradnem listu v petek 16. 6. 2017 in na svoji spletni strani www.rc-nm.si objavil Drugi javni razpis za garancije bančnim kreditom za mikro, mala in srednja podjetja v okviru Regijske garancijske sheme v regiji JV Slovenija. Upravičenci lahko pridobijo garancijo in posojilo pod ugodnimi bančnimi pogoji za investicije in obratna sredstva.
Več …

Inovacije GZS

Oddajte svoj glas za najboljšo inovacijo po izboru javnosti!

Oddajte svoj glas za najboljšo inovacijo po izboru javnosti!

11.9.2017 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo 27. septembra 2017 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z MGRT in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije. Letos se za najvišja priznanja na nacionalni ravni poteguje 38 najboljših regionalnih inovacij. Na regionalnem tekmovanju, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine, so se v nacionalno tekmovanje za najboljše inovacije uvrstila podjetja: ...
Več …

SEEMEET SLOVENIA 2017

SEEMEET SLOVENIA 2017

8.9.2017 - Med 24. in 25. oktobrom 2017 se bo v Mariboru odvijal velik podjetniški dogodek SEEMEET SLOVENIA 2017 - (South East Europe MEET), dogodek za podjetja in podjetnike, ki je namenjen spoznavanju in B2B sestankom med njimi. Cilj dogodka je udeležencem ponuditi profesionalno podporo pri ustvarjanju novih poslovnih kontaktov, na strani povpraševanja (nabave) in ponudbe (prodaje).
Več …

1 2 3 4 10