Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Ustanovitev Sekcije za ravnanje s človeškimi viri

20.2.2008

V Konferenčni dvorani Hotela Krka v Novem mestu je danes potekal ustanovni zbor Sekcije za ravnanje s človeškimi viri, ki bo delovala pod okriljem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.

Na ustanovnem zboru je vse zbrane nagovoril direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Franci Bratkovič. V nagovoru je predstavil osnovni namen ustanovitve sekcije. Ta je, na Dolenjskem in v Beli krajini povezati vse, ki se pri svojem delu srečujejo s področjem ravnanja s človeškimi viri. Njeno področje dela bo spremljanje zakonodaje, izmenjava dobrih praks, sodelovanje z drugimi inštitucijami, zavodi ipd., organizirano in usklajeno delovanje s šolstvom, promocija deficitarnih poklicev, vzpostavitev standardov usposabljanja itd. Poudaril je še, da bo članstvo v sekciji za člane zbornice brezplačno. V nadaljevanju je prisotne v imenu Društva za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine Novo mesto pozdravila Judita Ledič. Izrazila je njihovo podporo pobudi zbornice za ustanovitev sekcije.

V nadaljevanju je sledila izvolitev predsednice Sekcije za ravnanje s človeškimi viri. Prisotni so predsedovanje zaupali Marti Strmec, direktorici splošno kadrovskega sektorja v podjetju Trimo d. d.. Novoizvoljena predsednica je zbranim v izvolitev predlagala desetčlanski izvršilni odbor. Ta je sestavljen iz predstavnikov podjetij regije in predstavnika Zavoda za zaposlovanje. Dva osnovna kriterija izbora v izvršilni odbor sekcije sta bila ustrezna regijska zastopanost in odprtost. Izvršilni odbor sekcije se bo na delovnih sestankih predvidoma srečeval enkrat mesečno. Sledila je predstavitev programskih izhodišč delovanja sekcije.

V svojem programu dela za letošnje leto so izpostavili: promoviranje deficitarnih poklicev in s tem v zvezi vzpostavitev sistematičnega pristopa kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov, izmenjavo in promocijo dobrih praks, ozaveščanje in vzpostavitev standardov ravnanja s človeškimi viri, organizacijo in izvedbo izobraževanj ter forumov dobrih praks s področja delovanja sekcije, podeljevanje priznanj podjetjem za inovativne pristope k ravnanju s človeškimi viri. Enkrat letno bodo organizirali tudi večji dogodek. Namenjen bo podelitvi priznanj in srečanju vseh, ki na Dolenjskem in v Beli krajini delujejo na področju ravnanja s človeškimi viri.

Na koncu so k članstvu povabili vse člane Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in ostalo zainteresirano javnost in podali informacijo, da lahko delovanje Sekcije za ravnanje s človeškimi viri spremljate na spletni strani zbornice www.gzdbk.si.

Z ustanovitvijo sekcije zbornica nadaljuje z začrtanim delom in upravičuje svoje poslanstvo povezovati, spodbujati, delovati regijsko. Pri tem upošteva temeljne evropske vrednote prihodnosti: znanje, inovativnost, povezovanje, solidarnost.

Nazaj