Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Z novim programom »Delovna vključenost starejših oseb« do 760 dodatnih zaposlitev starejših iz vzhodne Slovenije

21.7.2014 - Zavod RS za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani www.ess.gov.si objavil novo javno povabilo »Delovna vključenost starejših oseb«, namenjeno zaposlovanju brezposelnih, starih 50 in več let, iz vzhodne Slovenije.

S pomočjo programa »Delovna vključenost starejših oseb« se bo zaposlilo 760 starejših oseb iz vzhodne Slovenije. Cilj javnega povabila je, da bodo delodajalci iz vse Slovenije, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5.000 evrov (oz. sorazmerno manj za zaposlitev invalida), ohranili vsaj 30 % zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja.

Subvencijo za zaposlitev bodo lahko pridobili na javnem povabilu izbrani delodajalci, ki bodo za najmanj eno leto zaposlili brezposelno osebo, staro 50 in več let iz vzhodne Slovenije, ki izpolnjuje vsaj enega od naslednjih kriterijev:

 

  • je vsaj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih oseb,
  • nima dokončanega srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja.

 

Število subvencioniranih zaposlitev je odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu. Tisti, ki zaposlujejo od 1 do 5 oseb, lahko pridobijo največ 2 subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, pa lahko pridobijo največ 10 subvencioniranih zaposlitev.

Več o javnem povabilu.

Vir: ZRSZ

Nazaj