Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Za delodajalce

Delovni preizkus za 30+

Delovni preizkus za 30+

1.2.2016

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti namenja 1 milijon evrov za delovni preizkus, namenjen starejšim od 30 let.

Delovni preizkus je namenjen preizkusu na konkretnem delovnem mestu, ki brezposelnim osebam omogoča preizkus znanj, spretnosti in navad, na osnovi katerih lahko pride do dodatnega izobraževanja ali zaposlitve. Namen javnega povabila je izvedba delovnega preizkusa brezposelnih oseb, starih 30 let in več, na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu.

Z vključitvijo v delovni preizkus se brezposelnim omogoči, da pred zaposlitvijo oziroma pred odločitvijo o nadaljnjih korakih pri izdelavi zaposlitvenega načrta preizkusijo svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu. Delodajalci pa lahko z delovnim preizkusom bodočega sodelavca oziroma sodelavko pred sklenitvijo delovnega razmerja preizkusijo in spoznajo. Doslej se je po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo okrog 70 % udeležencev programa.

V delovni preizkus se bo predvidoma vključilo 1.115 brezposelnih oseb, starih 30 let in več, ki so vsaj 6 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu.

Javno povabilo je odprto od objave do porabe razpoložljivih sredstev, vendar najdlje do 9. 9. 2016.

Več >

 

Vir: MDDSZ

Foto: ZRSZ

Nazaj