Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Dolenjsko-belokranjski kadroviki tokrat zborovali v Krki

Dolenjsko-belokranjski kadroviki tokrat zborovali v Krki

5.4.2016

Sekcija za ravnanje s človeškimi viri in DKD Dolenjske in Bele krajine tesno ter sinergično sodelujeta že vrsto let. Tokrat sta že tretjič zapored združili moči. Svoje člane sta na letnem zboru članov združili v podjetju Krka, d. d., Novo mesto. V Krki so nam prijazno omogočili predstavitev dela sekcije in društva v preteklem letu, začrtali pa smo tudi plana dela za leto 2016. Oba zbora sta potekala učinkovito in prinesla nekaj novosti tudi pri sestavi najvišjih delovnih organov društva ter sekcije. Na zborovanju je bila soglasno izvoljena nova predsednica društva Martina Brec, direktorica kadrovsko splošnega sektorja podjetja TPV, d. d., Novo mesto, ki tesno spremlja in sodeluje tako pri delovanju društva kot sekcije že vrsto let. Judita Ledić, ki je svoje uspešno predsedovanje društva s tem predala v nove roke, še vedno ostaja kot članica vključena v delo obeh izvršilnih odborov. Na zboru članov sekcije je bilo potrjeno, da podjetje Revoz, d. d., Novo mesto v izvršilnem odboru sekcije namesto Ledićeve sedaj zastopa Anton Zvonko Kink, član uprave in direktor človeških virov. Po koncu obeh zborov so prisotni z zanimanjem prisluhnili predstavitvi bogate in globalno učinkovite HRM prakse novomeškega podjetja Krka. Svoje sveže vtise so si nato navdušeno, v sproščenem vzdušju odmora, delili med seboj ob kavi in prigrizku. Obisk uglednega podjetja Krka so dolenjsko-belokranjski kadroviki zaključili z vodenim ogledom obrata Notol 2.

Na dogodku so bili udeleženci seznanjeni tudi s projektoma APP - Atraktivna Promocija Promocije zdravja pri delu in Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu, ki ju je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov promocije zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Udeleženci so bili hkrati povabljeni tudi k sodelovanju v natečaju za delodajalce za izbor najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu in udeležbi Šestega strokovnega regijskega posveta v okviru projekta "Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu", ki bo potekal 14. aprila 2016, v Hotelu Balnea, v Dolenjskih Toplicah.

Nazaj