Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Dan inovativnosti 2016: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Inovatorjem iz naše regije tri zlata in tri srebrna priznanja

21.9.2016 15:00:00 - V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije 21. 9. 2016 na Brdu pri Kranju že 14. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev. Naša regija je bogatejša za tri zlata in tri srebrna priznanja.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V zadnjih 14 letih (vključno z letošnjimi) smo v celotni Sloveniji nagradili prek 7.700 inovatorjev in prek 2.400 inovacij ter na nacionalni ravni podelili 112 zlatih priznanj. Sicer se je letos za zlata, srebrna in bronasta priznanja potegovalo 40 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti.

Že v dopoldanskem času je v sklopu Dneva inovativnosti potekala 9. konferenca prenosu tehnologij, na kateri je tekla razprava  o programih EU, ki nudijo finančno podporo za raziskave in inovacije do leta 2020 ter na kakšen način lahko te programe podjetja izkoristijo za svoje razvoje strategije.

V finalnem izboru je sodelovalo tudi šest najbolje uvrščenih podjetij iz naše regije:

  • Zlato priznanje: ADRIA MOBIL, d. o. o., Novo mesto, Compact SLS – Avtodom s spremenljivim bivalnim prostorom,
  • Zlato priznanje: AKRAPOVIČ, d. d., PE Črnomelj, Revolucionarni izpuh iz titana za motocikle,
  • Zlato priznanje: KRKA, d. d., Novo mesto, Razvoj zdravilne učinkovine in uporaba le-te v formulacijah s podaljšanim sproščanje za zdravljenje shizofrenije in bipolarne motnje,
  • Srebrno priznanje: Farma GRS, d. o. o., član skupine Krka, Nova sintezna pot in kristalinične oblike sodobne makrolidne zdravilne učinkovine za zdravljenje dihalnih okužb v veterinarski medicini,
  • Srebrno priznanje: HYB, d. o. o., in IN.Medica, d. o. o., FREEHAND – naprava za uporabo v minimalno invazivni kirurgiji - laparoskopiji,
  • Srebrno priznanje: TPV, d. d., Tankostenski usmerjevalnik olja s povečano trajno dinamično trdnostjo.

Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij dokazujejo, da ima Slovenija velik inovatorski potencial, ki je nenazadnje pomemben tudi za nadaljnji razvoj slovenskega gospodarstva.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Več o prejemnikih priznanj si lahko ogledate tukaj

Utrinek s Podelitve priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za 2016 (7. 6. 2016) >

Vse letošnje prijavitelje  in ostala podjetja vljudno vabimo, da prijavite svoje inovacije na Razpis za podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2017, ki bo objavljen januarja 2017. Izkoristite priložnost za brezplačno promocijo vaših dosežkov. Pokažite rezultate svojih zaposlenih in jih tako nagradite s predstavitvijo njihovih dosežkov v regiji in širše.

Nazaj