Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Javno naročilo

Objavljeno javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije PGD in PZI za izgradnjo 3. razvojne osi (1. in 2. etapa)

Objavljeno javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije PGD in PZI za izgradnjo 3. razvojne osi (1. in 2. etapa)

9.1.2017

DARS je objavil javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije PGD in PZI za izgradnjo 3. razvojne osi (1. in 2. etapa).

Rok za oddajo ponudb je 03.02.2017, do 12.00.

JAVNO NAROČILO >

Trasa 3. razvojne osi - jug, od AC A2 Ljubljana - Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline, je vključena v Resolucijo o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji za obdobje do leta 2030.

Državna cesta ja zasnovana kot štiri pasovna hitra cesta, v dolžini 17,9 km. Celotna trasa je razdeljena na 4 etape, sama gradnja pa je predvidena v dveh delih in sicer:

  • prvi del (etapa 1 in etapa 2) v dolžini 5,5 km od priključka na avtocesto A2 pri Novem mestu do priključka Osredek, vključno s Šentjoško cesto do Revoza ter
  • drugi del (etapa 3 in etapa 4) v dolžini 12,4 km od priključka Osredek (Revoz) do Malin.

Predmet projektne naloge je izdelava projekten dokumentacije in strokovnih podlag za prvi del nove državne ceste tretje razvojne osi jug. Projektna naloga zajema vse ureditve v območju državnega prostorskega načrta za državno cesto od avtoceste A2 Ljubljana-Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline, ki so opredeljene z Uredbo in se nanašajo na 1. in 2. etapo, razen obeh mostov čez reko Krko.

Prva etapa obravnavanega odseka poteka od AC A2 do priključka Mačkovec, 2. etapa pa od priključka Mačkovec do Revoza, vključno z obema priključkoma na Šentjoško cesto do Revoza.

 

Vir: DARS

Foto: Boštjan Pucelj

Nazaj