Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Avstrijski organi so objavili uradno stran za napotitve na delo v Avstrijo

27.1.2017

Avstrijski organi so objavili uradno stran za napotitve na delo v Avstrijo. Platforma za napotitev na delo je namenjena obveščanju podjetij in njihovih delavcev o napotitvi in posredovanju dela delavcev v Avstrijo.

Zaradi vedno večje mednarodne delitve dela in prepletenosti gospodarskih dejavnosti podjetja vedno pogosteje uporabljajo delavce iz drugih držav.

Podjetja svoje delavce napotijo ali posredujejo kot začasno zaposlene delavce v drugo državo, da lahko dosežejo gospodarske rezultate in tam začasno delajo.

Evropska unija in Avstrija – kot ena od članic EU – sta zavezani načelu, da za delavce, ki so bila napoteni v drugo državo, veljajo enaki delovni pogoji kot za vse ostale delavce v tej državi.

Podjetja zunaj Avstrije, ki delavce napotijo ali posredujejo v Avstrijo, morajo zato upoštevati lokalne pogoje glede minimalne plače in druge delovnopravne predpise, ki veljajo v Avstriji.

Na tem spletnem mestu boste našli informacije o pogojih glede minimalne plače in delovnopravnih predpisih v Avstriji ter ukrepih, ki jih je treba sprejeti, da se zagotovi njihovo upoštevanje.

Posamezni tematski sklopi in razdelki vsebujejo odgovore na vprašanja, kot so:

 

  • Katere predpise je treba upoštevati pri napotitvi in posredovanju delavcev v Avstrijo in kateri zahtevki so pri tem na voljo?
  • Kateri postopki so predvideni?
  • Katere ustanove so pristojne in lahko pomagajo?

 

Več: http://www.entsendeplattform.at/cms/Z04/Z04_35.0/domov

Vir: MDDSZ

Nazaj