Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Podelitev priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2016

Podelitev priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2016

21.2.2017

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) je najvišja državna nagrada za dosežke na področju kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Podeljuje se na podlagi meril in metodologije, ki je vzpostavljena po vzoru (evropske) EFQM nagrade za odličnost iz Bruslja, enako kot v drugih državah Evropske unije.

Odbor PRSPO je na svoji seji 7. 2. 2017 na predlog razsodniške skupine PRSPO izmed šestih prijavljenih in ocenjenih organizacij potrdil naslednje 4 finaliste: Adria Mobil d.o.o., Novo mesto, Droga Kolinska d.d., Ljubljana in Elektro Celje d.d., Celje (v kategoriji organizacij z več kot 250 zaposlenimi na področju zasebnega sektorja) in Skupina Europlakat d.o.o., Ljubljana (v kategoriji organizacij z 250 in manj zaposlenimi prav tako na področju zasebnega sektorja).

Vse navedene organizacije so dokazale uspešno uporabo modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsaka v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja. Končni rezultati ocenjevanja in odločitev Odbora PRSPO bo prvič razglašena na Slovesnosti PRSPO 2016.

Slovesna podelitev priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnostza leto 2016 bo v torek, 21. 3. 2017, ob 18. uri v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Na slovesnost se lahko prijavite najkasneje do 17. 3. 2017 na spletni strani MIRS.

Vse zainteresirane pa obveščamo, da je zunaj že nov razpis za leto 2017. Najdete ga na povezavi.

Lepo vabljeni v družbo odličnih!

Nazaj