Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Adrii Mobil najvišje priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost

Adrii Mobil najvišje priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost

22.3.2017

V Kongresnem centru Brdu je včeraj, 21. marca 2017 potekala slovesna podelitev priznanj RS za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2016. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (v nadaljevanju PRSPO) predstavlja najvišje državno nagrado za dosežke na področju kakovosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Podeljuje se na podlagi merila in metodologije, ki je vzpostavljena po vzoru evropske nagrade za odličnost iz Bruslja, enako kot v ostalih državah evropske unije.

Odbor PRSPO je na svoji seji v februarju 2017, na predlog Razsodniške skupine izmed 6 ocenjenih organizacij potrdil naslednje finaliste, ki so se uvrstili v ožji izbor.

Letošnji finalisti in prejemniki diplom so bili: ADRIA MOBIL, d. o. o. Novo mesto, Droga Kolinska d.d., živilska industrija, članica Skupine Atlantic Grupa, ELEKTRO CELJE, podjetje za distribucijo električne energije, d.d. in SKUPINA EUROPLAKAT, Ljubljana

Med navedenimi finalisti je Odbor PRSPO letos ponovno prepoznal zmagovalca, ki kot najbolje ocenjena organizacija v kategoriji organizacij z več kot 250 zaposlenimi na področju zasebnega sektorja prejeme Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2016. To je: ADRIA MOBIL, d. o. o. Novo mesto.

Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor je priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost podelil generalni direktorici podjetja ADRIA MOBIL, d.o.o. Novo mesto, ge. Sonji Gole.

Dodatno pa je Odbor PRSPO prepoznal poseben dosežek med finalisti na področju inovativnosti, zato se je odločil, da diplomo za poseben dosežek podeli organizaciji ADRIA MOBIL, d. o. o. Novo mesto.

Naša regija pa je bogatejša še za predsednika Razsodniške skupine PRSPO, g. Vojko Križman, je namreč z današnjim dnem tudi zaključil svoje delo v vlogi predsednika Razsodniške skupine. To funkcijo pa bo prevzel mag. Anton Petrič, vodja kakvosti v podjetju TPV, d. o. o. in predsednike naše Sekcije za kakovost in inovativnost.

SPOROČILO ZA JAVNOST >

Vir: MGRT

Nazaj