Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Gospodarsko ministrstvo objavilo osnutek zakona o spodbujanju investicij

23.6.2017

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo osnutek zakona o spodbujanju investicij, s katerim želi obstoječe spodbude za začetne investicije na državni in lokalni ravni zbrati na enem mestu ter uvesti nove spodbude za domače in tuje investitorje. Pripombe javnosti ministrstvo zbira do konca julija.

Gospodarsko ministrstvo po zaključku javnega posvetovanja medresorsko usklajevanje načrtuje septembra, cilj pa je, da bi vlada zakonski predlog oblikovala oktobra, tako da bi ga DZ lahko potrdil v začetku 2018.

Težko pričakovani zakon naj bi uredil cilje, oblike spodbud, pogoje in merila ter postopek dodeljevanja spodbud za začetne investicije in za ustvarjanje novih delovnih mest, povezanih z začetno investicijo, poleg tega pa tudi druge aktivnosti spodbujanja investicij.

Gre tudi za odgovor ministrstva na očitke, da državi manjka sistemsko zakonsko orodje za spodbujanje tako domačih kot tujih naložb in da država s posebnim zakonom za načrtovano investicijo družbe Magna Steyr v občini Hoče-Slivnica na račun enega tujega vlagatelja diskriminira ostale investitorja.

Več >

 

Vir: STA

Nazaj