Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija za ravnanje s človeškimi viri

Brezplačen posvet za delodajalce: Zaposlovanje tujcev

Brezplačen posvet za delodajalce: Zaposlovanje tujcev

25.1.2019

V nizu brezplačnih posvetov za delodajalce, ki jih ZRSZ organizira skupaj z MJU, bo tretji posvet potekal na Upravni enoti Novo mesto (Defranceschijeva ulica 1, Novo mesto) v četrtek, 7. februarja 2019.

Dogodek, ki bo potekal od 10. do 13. ure, je namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev, to pomeni, da bodo predstavljeni postopki, s katerimi si delodajalci lahko skrajšajo pridobitev enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj, prav tako bodo seznanjeni še z drugimi novostmi in spremembami iz tega področja. Z namenom zagotoviti hitrejši in učinkovitejši način pridobivanja delovnih dovoljenj je namreč od začetka leta prek portala eVEM na voljo elektronska oddaja vlog za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev po sporazumu z BiH, čemur bodo na posvetu tudi namenili posebno pozornost: http://evem.gov.si/info/poslujem/zaposlovanje/zaposlitev-in-delo-tujca/. 

Ker je število udeležencev posveta omejeno, je nujna predhodna prijava na dogodek. Vsi zainteresirani se lahko prijavite prek elektronskega naslova: Mihaela.Cvetkovic@ess.gov.si. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest (69). 

 

Vir in foto: ZRSZ

Nazaj