Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Svet Kohezijske regije Vzhodna Slovenija dal soglasje na Partnerski sporazum

24.7.2014 - Svet Kohezijske regije Vzhodna Slovenija je danes, 24. 7. 2014, dal soglasje na vsebino osnutka Partnerskega sporazuma med Republiko Slovenijo in Evropsko komisijo za obdobje 2014-2020.
Več …

Z novim programom »Delovna vključenost starejših oseb« do 760 dodatnih zaposlitev starejših iz vzhodne Slovenije

21.7.2014 - Zavod RS za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani www.ess.gov.si objavil novo javno povabilo »Delovna vključenost starejših oseb«, namenjeno zaposlovanju brezposelnih, starih 50 in več let, iz vzhodne Slovenije.
Več …

Spet grozi zamuda pri črpanju EU sredstev. Bo kdo odgovarjal?

18.7.2014 - Gospodarstvo je ogorčeno nad zavlačevanjem vodstva Vzhodne kohezijske regije in škodo, ki jo to lahko povzroči. Pričakujemo odgovorno ravnanje predsednika razvojnega sveta. Brez Partnerskega sporazuma Slovenije za FP 2014-2020 ne bo dostopa do EU sredstev.
Več …

Evropski register insolventnosti za brezplačno preverjanje tujih poslovnih partnerjev

Evropski register insolventnosti za brezplačno preverjanje tujih poslovnih partnerjev

17.7.2014 - Evropska komisija je prejšnji teden vzpostavila tako imenovani Evropski register insolventnosti, ki povezuje nacionalne registre insolventnosti sedmih držav članic EU - Češko, Nemčijo, Estonijo, Nizozemsko, Avstrijo, Romunijo in Slovenijo, s čimer omogoča enostaven in pregleden način preverjanja in spremljanja primerov plačilne nesposobnosti v različnih evropskih državah.
Več …

2. delavnica predstavnikov gospodarstva v Razvojnem svetu kohezijske regije VZHODNA in ZAHODNA Slovenija

15.7.2014 - Državna sekretarka Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) Andreja Kert se je 14. 7. 2014 v Novem mestu udeležila 2. delavnice Predstavnikov gospodarstva v Razvojnem svetu kohezijske regije VZHODNA in ZAHODNA Slovenija, v organizaciji Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine.
Več …

1 3 4 5 6 7 8 9 15