Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Industrija 4.0 in sodelujoči roboti

predavanje s predstavitvijo robota

Program

11.00 začetek
13.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Udeležba je brezplačna za vse udeležence.

Dogodek organiziramo v sodelovanju s
Fakulteto za tehnologije in sisteme




Kdaj
: ponedeljek, 3. oktober 2016, ob 11.00
Kje: v predavalnici 10, na Fakulteti za tehnologije in sisteme, Na Loko 2, Novo mesto

Namen in cilj predavanja:
Pripraviti svoje misli na Industrijo 4.0. Zakaj je to potrebno? Tehnologija za industrijo 4.0 je že dolgo tu. Pogosto manjka le pogum, da bi jo uporabili. Obetom povečane učinkovitosti tudi pri majhnih serijah navzdol do unikatov nasprotujejo stroški in varnostna tveganja. Vseeno pa večina podjetij niti nima izbire. Podjetje, ki ne bo sodelovalo v prehodu v industrijo 4.0, bo kmalu kot komplet za prostoročno telefoniranje brez vmesnikov za povezovanje – sicer je tam, vendar nima možnosti povezovanja, zato je neuporaben. Gre za digitalizacijo poslovnih procesov v celoti, od sprejemanja naročila, preko nabave materiala do tega, kako izdelek »spravimo« skozi proizvodnjo in ga na koncu dostavimo kupcu. Kako priti do tja boste izvedeli na predavanju, kjer boste na koncu lahko spoznali tudi najmodernejši robot ABB YuMi, kompakten robotski sistem, ki omogoča varno sodelovanje s človekom v visoko produktivnem industrijskem okolju.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

Industrija 4.0 - predavanje (dr. Tomaž Perme)

Industrija 4.0 je preplet sodobnih tehnologij in novih poslovnih modelov, ki vodijo v četrto industrijsko revolucijo. Predstavljene bodo osnove in miti, pa tudi podporne tehnologije, med katerimi bo poudarek na sodelujočih robotih. Izpostavljena bo tudi pomembnost znanja in izkušenj ter pripravljenosti na spremembe za izrabo notranjega potenciala podjetja in doseganje poslovnih ciljev.

Predstavitev robota ABB Yumi (Karl Jerman)

Dvoročni robot YuMi je kompakten robotski sistem, ki po velikosti delovnega prostora ustreza velikosti človeka ter omogoča varno sodelovanje s človekom v visoko produktivnem industrijskem okolju. Predstavljene bodo njegove značilnosti in možnosti uporabe ter praktičen prikaz njegovega delovanja v živo.

Več o YuMi robotih v videu:


Predavanje je namenjeno zainteresirani javnosti (inženirjem) na področju avtomatike in robotike ter vsem, ki jih zanima Industrija 4.0., s poudarkom na sodelujočih robotih.  

Primer tehnologije 4.0
Drogerija dm: Stranke lahko z aplikacijo ali programsko opremo oblikujejo lastno fotoknjigo, poster, plakat, ovitek za telefon ali gel za prhanje s svojimi posnetki. V sodelovanju z nemško Pošto omogočajo v podjetju dm celo izdelavo znamk z lastno sliko. Podatke preprosto pošljete preko internetne povezave, čez nekaj dni pa dobite na dom končani izdelek. To je čisti primer industrije 4.0.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 30. 9. 2016. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20161003 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatne informacije: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.vidrih@gzdbk.si