Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Superračunalniki za uporabnike iz gospodarstva

Program

9.00 začetek
16.00 zaključek

Trajanje: 7 ur

Kotizacija

Brezplačno za vse. Obvezna predhodna prijava.



Kdaj
:
četrtek, 9. februar 2017, ob 9.00 
Kje
: Fakulteta za informacijske študije, Ljubljanska c. 31a, Novo mesto


Mednarodni konzorcij partnerjev 
projekta Superračunalniki za učinkovito inoviranje v Podonavju (InnoHPC) vabi zainteresirane gospodarstvenike in strokovno javnost na konferenco ob začetku izvajanja projekta. 

projektu bo razvit mednarodni superračunalniški laboratorij, v sodelovanju 
raziskovalnih institucijin podjetij, z namenom učinkovite uporabe superračunalniške infrastrukture za spodbujanje učinkovitega inoviranja v podjetjih. Z uporabo superračunalnikov lahko znižamo čas razvoja novega produkta in povečamo dodano vrednost v podjetjih. V okviru projekta InnoHPC bo podjetjem omogočeno strokovno in specifično usposabljanje za uporabo superračunalnikov in jim bo omogočen tudi dostop do ustrezne infrastrukture.

Vabljeni tudi s strni GZDBK, da se udeležite te konference in da se s svojo vsebino vključite tudi v izvajanje projekta InnoHPC. Vaš interes in sodelovanje pri projektu bo najboljše vodilo, da bo projekt uporaben in uspešten ter da bodo projektni razultati prispevali k povišanju inovativnosti in dodane vrednosti. Na dogodku boste seznanjeni o priložnostih, ki jih ponujajo superračunalniki in imeli boste možnost povedati, kakšne so vaše potrebe, izzivi in pričakovanja.

Dogodek je namenjen gospodarstvu, predstavnikom akademske sfere in strokovni javnosti, da skupaj izloščijo možnosti, ki jih ponuja ta tehnologija v procesu digitalne transformacije gospodarstva.

Vljudno vabljeni!

Program strokovne konference
ob začetku zagona projekrata
InnoHPC – Superračunalniki za učinkovito inoviranje v Podonavju



  • 8:15-9:00 Registracija udeležencev  

9:00-09:15 Pozdravni nagovori (Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto; prof. dr. Dejan Jelovac, dekan Fakultete za informacijske študije; Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele Krajine)

9:15-9:45 Predstavitev projekta InnoHPC – kaj, zakaj, za koga, kako? (prof. dr. Borut Rončević, FIŠ)

  • Uvodne predstavitve

9:45-10:10 Ocenjevanje potenciala malih in srednjih podjetij za uporabo superračunalnikov v oblaku (Tomi Iljaš, lastnik in direktor podjetja Arctur)

10:10-10:35 Digitalizacija v avtomobilski industriji (doc. dr. Tomaž Savšek, TPV Novo mesto)

10:35-11:00 Superračunalniki in digitalizacija v elektronski industriji (mag. Marko Bohar, Gospodarska zbornica Slovenije)

11:00-11:25 Superračunalniki in poslovni uporabniki: izkušnje iz akademske sfere (dr. Tomáš Karásek, University of Ostrava, IT4Innovations)

11:25-11:55 Odmor za kavo

  • Okrogle mize

11:55-12:50 Okrogla miza: Kako se pogovarjati z akademsko sfere, da bomo čim bolj izkoristili priložnosti, ki jih ponujajo superračunalniki (razpravljalci iz akademske sfere)

12:50-13:50 Kosilo

13:50-14:45 Okrogla miza: Izkoriščanje potencialov superračunalnikov v avtomobilski industriji (razpravljalci iz avtomobilske industrije)

14:45-15:40 Okrogla miza: Izkoriščanje potencialov superračunalnikov v elektronski industriji (razpravljalci iz elektronske industrije)

15:40-16:00 Zaključna razprava: ugotovitve, priložnosti, izzivi.

 

Cilji celodnevnega strokovnega srečanja

Cilji storokovne konference, ob samem pričetku projekta InnoHPC, so najprej uspešno predstaviti potenciale in namero, ki jih projekt omogoča gospodarstvu in stroki s pomočjo suprerračunalnikov, nato od prisotnih pridobiti in v nadaljevanju integrirati v projekt dejanske potrebe ter vidike koristnikov projektnih potencialov, tudi tako omogočiti koristnikom nadaljnje sooblikovanje projektnih dejavnosti in omogočiti zainteresiranim ter razvojno usmerjenim podjetjem in strokovnjakom, da se kakovostno seznanijo z možnostmi in koristnostmi neposrednega sodelovanja v projektu.

Konferenca je organizirana v okviru projekta InnoHPC
Projekt sofinancira EU preko transnacionalnega programa Podonavje.



                    
      



Prijave:

Vašo udeležbo sporočite organizatorju konference projekta InnoHPC na elektronski naslov tamara.valic@fis.unm.si

Prijave se sprejemajo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 2. 2. 2017. 

Dodatna pojasnila: 

Tamara Valič, 05 90 87 903, tamara.valic@fis.unm.si

mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si