Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obdelava fotografij z brezplačnim programom Photoscape

Program

9.00 začetek
10.30 odmor 
10.50 nadaljevanje 
14.00 zaključek

Trajanje: 5 ur (6 p.u.)

Kotizacija

Člani: 95 + DDV
Ostali: 130 € + DDV

Ob prijavi več oseb iz enega podjetja je kotizacija na osebo: za člane 77 € + DDV, za ostale 95 € + DDV.



Kdaj
: sreda, 17. maj 2017, ob 9.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)


Ste zadolženi za objavljanje poslovnih fotografij v svojem podjetju ali v podjetju v katerem delate? Nimate na voljo profesionalnega fotografa, ki bi fotografije posnel, jih uredil za objavo? Nimate na voljo profesionalnih urejevalnikov za fotografije? Prav za vas je oblikovana naša delavnica!

Udeleženci se boste na delavnici naučili obdelati fotografije za svoje poslovne fotografije tako, da bodo všečne in primerne za uporabo na spletu ali v tiskanih materialih podjetja. Učili se bodo na praktičnih primerih ter bili po koncu samostojni uporabniki brezplačnega (odprtokodnega) programa Photoscape.

Delavnica je namenjena vsem osebam, ki so v situaciji, da nimajo (pogosto ali nikoli) na razpolago profesionalnega fotografa in se zaradi narave svojega dela sami lotevajo fotografiranja in obdelave fotografij za nadaljnjo (poslovno) rabo.

Prav zato je primerimerna tako za zaposlene v službi odnosov z javnostmi, kot v prodaji in marketingu ter za manjša podjetja in samostojne podjetnike, kjer je ena oseba zadolžena za veliko različnih opravil.

Vljudno vabljeni!

Vsak udeleženec naj s seboj prinese prenosni računalnik, z že instaliranim programom Photoscape. Program je brezplačno na voljo na povezavi.


Delavnico lahko udeleženec spremlja sicer tudi brez računalnika, vendar bo pridobil manj uporabnih spretnosti pri osvajanju programa Photoscape kot bi ga sicer.

Vsak udeleženec prejme gradivo v tiskani obliki ob začetku delavnice.


Vsebina

 

  1. Pravilno zaporedje urejanja fotografij (kateri popravki so na vrsti prvi in kateri koraki sledijo?) ter osnovni popravki na fotografijah (svetloba, kontrast, belina, ostrenje, …)
  2. Naprednejše funkcije kot so dodajanje teksta in logotipa na fotografijo, enostavno retuširanje, priprava kolažev, hkratna obdelava več fotografij, ...
  3. Druge uporabne funkcije programa (delanje GIF-ov, izbira barv, zajetje zaslona).

Predavateljica 
Ajda Zorko

Ajda Zorko je sodelovala z mnogimi uspešnimi podjetji in organizacijami, med drugim s Termami Krka, Rotary klubom Dolenjske Toplice, Radiem 1, Radiem Krka, revijama Pil in Svet in ljudje. Kot zunanja sodelavka je sodelovala tudi z nami. V ZDA je fotografirala pri Kamans Art Shoppes.

Fotografiranje je njena strast in prav vse njene dejavnosti so tesno povezane s to strastjo. Kot samostojna podjetnica je dejavna skozi dve blagovni znamki: 1000 besed in fotkam.si. Vabljeni na ogled! 

     

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 15. 5. 2017. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20170517 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si