Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Tanka črta odgovornosti

delavnica

Program

(12.15 - 12.30) registracija udeležencev

(12.30 - 13.00) predstavitev možnosti brezplačnega izobraževanja in svetovanja za starejše

(13.00 - 15.30) delavnica: Tanka črta odgovornosti

Trajanje: 3 ure

Kotizacija

Člani GZDBK in DKD DBK: brezplačno
Ostali: 40 €

 

Dogodek organizirata Sekcija za ravnanje s človeškimi viri pri GZDBK in Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Janijem Prgić.   


            

Kdaj: torek, 20. junij 2017, ob 12.15 

Kje: v prostorih Šolskega centra Novo mesto – novi prizidek, predavalnica N1-2 na I.traktu (Šegova ulica 112, Novo mesto)


Predstavitev delavnice:


Vljudno vabljeni na delavnico (med 13.00 in 15.30) Tanka črta odgovornosti, kjer predavatelj Jani Prgić na zabaven način odpira resne teme iz našega dela in osebnega življenja tako, da se vsak zelo dobro prepozna v predstavljenih primerih. Delavnica Tanka črta odgovornosti nastavlja ogledalo vsem nam in razgalja nezavedne vedenjske vzorce, s katerimi se odmikamo od osebne odgovornosti, pri čemer obtožujemo druge, da so neodgovorni. Na koncu delavnice bomo skozi osebne izkušnje prišli do razumevanja, kako pomembno je, da se dvignemo iz vloge žrtve v aktivno prevzemanje odgovornosti za rezultate in kakovost svojega dela, kariere, osebnega razvoja in zadovoljstva.

Pred delavnico (med 12.30 in 13.00) vas vabimo še na kratko 30-minutno predstavitev aktualnih možnosti brezplačnega izobraževanja in svetovanja za starejše zaposlene. Strokovni sodelavci Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje ter Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto nam bodo predstavili dva projekta, ki omogočata starejšim zaposlenim brezplačno izobraževanje in svetovanje na področju izobraževanja.



Vljudno vabljeni!

Vsebina delavnice zajema 5 sklopov:

1. Prikaz in demonstracija tipičnih nezavednih vedenjskih vzorcev, s katerimi se ljudje oddaljujemo od osebne odgovornosti:

  • za vloge, ki jih imamo v delovnem okolju;
  • za vloge, ki jih imamo v osebnem življenju;
  • za lastno vedenje in čustvovanje;
  • za upravljanje s svojim življenjem, načrtovanje kariere, osebno srečo in smisel v življenju.

2. Vedenjski vzorci, ki skočijo na dan v kriznih situacijah.

3. Kratka analiza jezikovnih vzorcev, preko katerih prepoznamo vedenjske vzorce, s katerimi se posameznik oddaljuje od osebne odgovornosti.

4. Kako sta povezani osebna odgovornost in vloga žrtve.

5. Kako se dvigniti nad črto in se zateči v pozitivne vedenjske vzorce ter izbire.

Predavatelj
mag. Jani Prgić


Mag. Jani Prgić vodi Center MI in je mediator, Certified Positive Discipline Trainer, NLP Trener in NLP Coach. Usposabljanje za trenerja NLP je zaključil v Veliki Britaniji in je član mednarodne zveze INLPTA. Zaključil je tudi usposabljanje s področja uporabe NLP v terapevtske namene in usposabljanje za kliničnega hipnoterapevta. Predavatelj Jani Prgić je s Tanko črto odgovornosti gostoval v številnih podjetjih tako v Sloveniji kot v tujini. Udeleženci pa srečanje s to delavnico, ki je mešanica strokovnega predavanja in predstave, opisujejo na naslednji način:
»Daleč najbolj zabavno in duhovito strokovno predavanje, kar smo jih kadarkoli poslušali. Gre za pravo predstavo, strokovno monokomedijo, ki je nastavila tako močno ogledalo vsem zaposlenim, da so se spremembe videle na njihovih obrazih že v trenutku izvedbe. Vsekakor je to strokovna delavnica, ki bi jo moralo izkusiti vsako podjetje. Hvala za izjemen dvig motivacije v našem timu in duhovito predstavitev odgovornosti na vseh ravneh našega življenja. Do danes nismo verjeli, da se da skupino povezati v tako kratkem času.«

Prijave: 

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest, najpozneje do 15. junija 2017 na e-naslov a.campa@tpv.si

Plačilo kotizacije:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun DKD Dolenjske in Bele krajine pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0001 2819 006, sklic 20170620. Društvo ni davčni zavezanec, zato pri nakazilu ni potrebno prišteti DDV!
Matična številka DKD DBK: 1148605000. Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

 
Dodatna pojasnila: Anja Čampa, 07 39 18 239, a.campa@tpv.si