Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Kako poslovati na nemškem trgu?

Individualni posveti in intenzivna delavnica Opravljanje gradbenih in monterskih storitev v Nemčiji

Program

9.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 6 ur

Kotizacija

Individualni poslovni posvet je brezplačen dogodek. Sodelovanje na dogodku je možno samo s predhodno prijavo. Prijave sprejemamo do 10. 4. 2018.

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Slovensko-nemško gospodarsko zbornico 


Kdaj: sreda, 11. april 2018, ob 9.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja:
Poznavanje trga, kamor želimo širiti poslovno dejavnost, je nujno. Nemški trg je drugačen od slovenskega, zato se je na širitev dejavnosti dobro ustrezno pripraviti.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

  • Kako se pripraviti na širitev dejavnosti na nemški trg?
  • Kako in kje poiskati nemške poslovne partnerje?
  • Nastop na sejmu odpira številna vrata – zakaj?
  • Kakšne so davčne obveznosti pri opravljanju storitev v Nemčiji?

Na ta in številna druga vprašanja bomo odgovarjali v sklopu individualnih sestankov s predstavniki Slovensko-nemške gospodarske zbornice. Vaši sogovorniki bodo:

Simon Pöpperl - Informacije o vstopu na nemški trg, analizah trga, strategijah vstopa ter iskanju in izbiri poslovnih partnerjev (angleški ali nemški jezik).

Urh Vamberger - Informacije o vstopu na nemški trg, iskanju prodajnih zastopnikov in drugih poslovnih partnerjev.

Danijel Gostenčnik - Nastop na nemških sejmih, na katerih nemških sejmih razstavljati, kako in kje pridobiti sredstva, prednosti razstavljanja v nacionalnem paviljonu, kateri sejem je primeren za vaše podjetje.

Vzporedno bo ob 10:00 potekala tudi delavnica:

Urška Kop - Intenzivna delavnica Opravljanje gradbenih in monterskih storitev v Nemčiji: davčni in pravni vidiki (na kaj morajo biti podjetja iz gradbene in montažne industrije pri tem pozorna).

VEČ INFORMACIJ

 

 

Kako se prijavim na individualni poslovni posvet ali na delavnico?

Vsak individualni termin bo potekal 20 minut. Za individualni sestanek s predstavnikom Slovensko-nemške gospodarske zbornice si na spodnji povezavi (goo.gl/ccZdKS) izberite prosti termin in na naslov polona.polc@ahkslo.si pošljite prijavnico s svojo izbiro termina. Počakajte na potrditev izbranega termina in preverite ali je vaš želeni termin v razpredelnici zaseden (obarvan rdeče). Za prijavo na delavnico ustrezno označite v prijavnici. 

PRIJAVNICA >

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 4. 2018. 

Dodatne informacije: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.vidrih@gzdbk.si ali Polona Polc, polona.polc@ahkslo.si, 01 252 88 70