Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Revizija klasifikacije NACE in s tem SKD

26.4.2019 - Klasifikacija dejavnosti NACE Rev. 2 je eden od osnovnih evropskih statističnih standardov za zbiranje in izkazovanje podatkov o tekočih gospodarskih gibanjih ter spremembah v gospodarstvu. Njena slovenska različica je Standardna klasifikacija dejavnosti (SKD 2008). Obveščamo vas, da so se na ravni Evropske unije (EU) začele aktivnosti za spremembo klasifikacije dejavnosti NACE Rev.
Več …

Javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za leto 2019

Javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva za leto 2019

26.4.2019 - Vse, ki aktivno spodbujate podjetništvo v Sloveniji vabimo, da predstavite svojo dobro prakso in svoje uspehe. Vabimo vas k sodelovanju pri izboru za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva 2019. Pokažimo podjetni Evropi, kaj imamo, kaj znamo in kaj želimo deliti z drugimi.
Več …

Obisk ruske delegacije iz Samarske regije

Obisk ruske delegacije iz Samarske regije

26.4.2019 - V četrtek, 25. aprila 2019 se je na obisku v Novem mestu mudila ruska delegacija iz Samarske regije pod vodstvom gubernatorja Dmitrij Igorevitch Azarova. Obisk je nadaljevanje dobrih odnosov v rusko-slovenskem poslovnem klubu Togliatti, podprt pa tudi s strani ruskega veleposlaništva v Sloveniji. Samarska regija je znana po avtomobilski industriji, na tokratnem obisku pa jih je še posebej zanimal razvoj procesa...
Več …

Ob prazniku dela - pregled razmer na trgu dela

Ob prazniku dela - pregled razmer na trgu dela

25.4.2019 - Ob prazniku dela je Statistični urad RS pripravil pregled razmer na trgu dela.  1. maj se je začel praznovati kot mednarodni praznik dela v spomin na žrtve delavskih protestov v Čikagu leta 1886. Delavci so takrat na zborovanjih zahtevali več pravic in osemurni delovnik.  Na Slovenskem je bil 1. maj kot državni praznik uzakonjen leta 1948, neuradno pa se je praznoval že prej.
Več …

Karierni sejem Moje Delo v Novem mestu 2019

Karierni sejem Moje Delo v Novem mestu 2019

19.4.2019 - Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je 18. 4. 2019 v prostorih Univerze v Novem mestu v sodelovanju z zaposlitvenim portalom MojeDelo.com  in Zavodom RS za zaposlovanje drugič organizirala regijski Karierni sejem Moje Delo, ki je dober način povezovanja podjetij in kandidatov za delo v regiji. Obiskovalci letošnjega sejma so lahko prisluhnili tudi pogovoroma s karierno zanimivima domačinoma Tomislavom...
Več …

1 19 20 21 22 23 24 25 33