Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Projekti

Uspešno izvedena zaključna konferenca projekta Kampanja

Uspešno izvedena zaključna konferenca projekta Kampanja

13.10.2016 - V sredo, 12. oktobra 2016 je v Ljubljani potekala zaključna konferenca dveh projektov s področja promocije zdravja na delovnem mestu – projekta Kampanja (»Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu«) ter projekta ISOP (»Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije...
Več …

Davčne blagajne

Nove funkcionalnosti za področje davčnih blagajn

Nove funkcionalnosti za področje davčnih blagajn

12.10.2016 - Na eDavkih so za področje davčnih blagajn na osebnem portalu na voljo nove funkcionalnosti. Udeleženci nagradne igre Preveri račun lahko sedaj preverijo, s katerimi paketi sodelujejo v nagradni igri, pregledajo še neuvrščene račune in vse prijavljene račune. Prikazani so osnovni podatki o računu, med drugim tudi naziv in davčna številka izdajatelja, česar v aplikaciji Preveri račun ni na voljo.
Več …

Poročanje

Spremembe na REK obrazcih

Spremembe na REK obrazcih

10.10.2016 - V Uradnem listu RS, št. 60/16 je objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu, s katerim je določeno, da se za dohodke, ki se nanašajo na obdobje od 1. 1. 2017 dalje v vseh rubrikah M poroča tudi znesek osnove za obračun prispevkov. Uvaja pa se tudi bolj enostaven način poročanja popravkov in se omogoča poročanja popravkov oz.
Več …

Javni razpis

Objavljen javni razpis »Procesni vavčer 2016/2017«

Objavljen javni razpis »Procesni vavčer 2016/2017«

7.10.2016 - Javna agencija SPIRIT Slovenija je 7. oktobra 2016 v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavila Javni razpis za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letu 2016 in 2017 »Procesni vavčer 2016/2017« (PVAV 16/17). Predmet razpisa je sofinanciranje stroškov svetovalnih storitev, ki jih podjetjem zagotovijo zunanji izvajalci v zvezi z uvajanjem izboljšav poslovnih procesov v podjetjih.
Več …

Sejmi

Že šestič povezani skupaj na Kariernem sejmu MOJE DELO

Že šestič povezani skupaj na Kariernem sejmu MOJE DELO

5.10.2016 - Podjetja Dolenjske in Bele krajine se zavedajo pomena zaposlenih pri uspešnosti delovanja. Interes sodelujočih podjetij je, da se predstavijo (skupaj, kot regija) kot privlačen delodajalec in razrešijo svoje težave ob morebitnem pomanjkanju določenih kadrov. Prav zato so se nekatera dolenjska in belokranjska podjetja odločila, da se skupaj, pod okriljem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine,...
Več …

1 2 3 4 5 6 7 19