Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

SEEMEET SLOVENIA 2017

SEEMEET SLOVENIA 2017

8.9.2017 - Med 24. in 25. oktobrom 2017 se bo v Mariboru odvijal velik podjetniški dogodek SEEMEET SLOVENIA 2017 - (South East Europe MEET), dogodek za podjetja in podjetnike, ki je namenjen spoznavanju in B2B sestankom med njimi. Cilj dogodka je udeležencem ponuditi profesionalno podporo pri ustvarjanju novih poslovnih kontaktov, na strani povpraševanja (nabave) in ponudbe (prodaje).
Več …

Zaposlovanje

Objavljen nov program za zaposlovanje starejših: »Aktivni do upokojitve«

Objavljen nov program za zaposlovanje starejših: »Aktivni do upokojitve«

7.9.2017 - Danes, 7.9.2017, je ZRSZ objavil novo javno povabilo Aktivni do upokojitve. Namenjeno je spodbujanju trajnejšega zaposlovanja brezposelnih, starejših od 55 let, iz vse Slovenije. Delodajalci za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom lahko prejmejo subvencijo 13.000 EUR. Slovenija je po stopnji delovne aktivnosti starejših (v starosti od 55 do 64 let) na predzadnjem mestu v Evropi.
Več …

Odgovorno ravnanje z odpadki

Imate odpadno embalažo, pa ne veste kam z njo? Na tržnico!

Imate odpadno embalažo, pa ne veste kam z njo? Na tržnico!

25.8.2017 -   V četrtek, 24. avgusta 2017, je Komunala Novo mesto v svojih prostorih gostila predstavitev rezultatov projekta Platforma e-Simbioze, ki je potekal v sklopu operacije Po kreativni poti do znanja 2016/17 in sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt je vodila Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ), pri njem pa sta sodelovala tudi Komunala Novo mesto...
Več …

Sekcija računovodij obiskala NEK

Sekcija računovodij obiskala NEK

5.7.2017 - Sekcija računovodij DBK je skupaj z nekaj stanovskimi kolegi iz Pomurja in Posavja obiskala Nuklearno elektrarno v Krškem. Po prijetnem sprejemu smo si najprej ogledali predstavitveni film o NEK, ki je ena od 400 tovrstnih elektrarn na svetu in ena od 200 v Evropi. V nadaljevanju smo prisluhnili direktorici računovodstva v NEK Alenki Pirc in njeni desni roki Vidi Molan, ki sta predstavili organiziranost njihove računovodske službe.
Več …

Infrastruktura - 3. razvojna os

Minister Gašperšič z UO GZDBK o južnem delu 3. razvojne osi

Minister Gašperšič z UO GZDBK o južnem delu 3. razvojne osi

27.6.2017 - Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je danes popoldne na povabilo upravnega odbora Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine udeležil 52. seje in predstavil aktivnosti na južnem delu 3. razvojne osi za leti 2017 in 2018. Po ministrovih besedah bo DARS v prvi fazi gradil priključek na avtocestno omrežje z navezovalnim krakom. S tem se bo na avtocesto direktno navezal pomemben poslovni del Novega mesta (Osredek...
Več …

1 2 3 4 5 6 7 12