Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zbor društva, zbor sekcije in evropska kadrovska raziskava

Program

12.00 začetek
14.15 zaključek

Trajanje: 2,5 ure

Kotizacija

Člani GZDBK in DKD DBK: brezplačno
Ostali: 30 €

 

Dogodek organizira Sekcija za ravnanje s človeškimi viri v sodelovanju z Društvom za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine.


Kdaj: četrtek, 20. marec 2014, ob 12.00
Kje: v konferenčni dvorani v pritličju upravnega poslopja podjetja Adria Mobil, d. o. o. (Straška cesta 50, Novo mesto)

Namen in cilj dogodka:
Sekcija za ravnanje s človeškimi viri tesno ter sinergično sodeluje z Društvom za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine že od svojega ustanovnega dne (20. februarja 2008). Tako redno in konstruktivno združujemo moči in skupaj organiziramo, že vrsto let, številne dogodke in srečanja z aktualnimi vsebinami za kadrovike ter vodilne menedžerje naše regije ter vse tiste, ki se s tem področjem pri svojem delu posredno ali neposredno srečujejo. Letos prvič, v enem dogodku, organiziramo, tako zbor članov društva, kot zbor članov sekcije. Oba zbora bosta skupaj potekala eno uro (vsak po pol ure). Po obeh zborih bo krajši odmor in po odmoru bo sledila predstavitev zelo zanimive, strokovno aktualne, evropske raziskave na kadrovskem področju.

Vljudno vabljeni!

Marta Strmec, predsednica Sekcije za ravnanje s človeškimi viri (SRČV)

Judita Ledić, pedsednica Društva za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine (DKD DBK) 

Marta Strmec, predsednica Sekcije za ravnanje s človeškimi viri (SRČV)
Judita Ledić, pedsednica Društva za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine (DKD DBK

 

Vsebina dogodka:


11.30 - 12.00: Registracija udeleležbe in možnost posvetovanja o Javnem povabilu (Mentorstvo za mlade)

12.00 - 12.30: Zbor članov DKD DBK

  1. Otvoritev zbora članov in izvolitev organov zbora 
  2. Poročilo o delu društva in blagajniško poročilo v letu 2013
  3. Poročilo nadzornega odbora
  4. Razprava o poročilih in sprejem poročil
  5. Predlog programa dela 2014
  6. Razno 

12.30 - 13.00: Zbor članov Sekcije za ravnaje s ČV pri GZ DBK

  1. Odprtje zbora članov Sekcije za ravnanje s človeškimi viri
  2. Sprejem poročila o delu v letu 2013
  3. Predstavitev in sprejem programa dela za leto 2014 
  4. Ostalo

13.00 - 13.15: odmor

13.15 - 14.15: Predstavitev rezultatov evropske raziskave »Ustvarjanje prednosti z ljudmi –  Creting people advantage 2013« in pogovor ter izmenjava stališč v zvezi z raziskavo (dr. Andrej Kohont, koordinator raziskave pri SKZ)

PREDSTAVITEV RAZISKAVE

V prispevku bodo predstavljeni rezultati raziskave Ustvarjajmo prednosti z ljudmi 2013, ki jo od leta 2007 na temelju spletne ankete in intervjujev skupaj izvajata Boston Consulting Group (BCG) in Evropsko združenje za kadrovski menedžment (EAPM), v Sloveniji pa jo koordinira Slovenska kadrovska zveza (SKZ). 

V raziskavi je sodelovalo 2304 respondentov iz 34 držav. Poročilo raziskave se posebej ukvarja z vprašanjem, kako kadrovske prakse dvigniti na višjo raven. Odgovore na omenjeno vprašanje išče skozi primerjavo bolj in manj uspešnih podjetij in na ta način ponuja vpogled v dobre prakse, ki so lahko praktično uporabne na kadrovskem področju. Predstavljeni nam bodo izsledki na naslednjih področjih: menedžment talentov in vodenje, kadrovska analitika, zavzetost, vedenje in menedžment kulture, spremljanje delovne uspešnosti in nagrajevanje, komuniciranje in družbeni mediji, na kadrih utemeljen operativni model, usposabljanje in razvoj sodelavcev, raznolikost in generacijski menedžment, »branding«, pridobivanje, uvajanje in zadrževanje kadrov ter stroški dela, prožnost in prestrukturiranje. Poročilo raziskave je dosegljivo TUKAJ.


DODATNO POJASNILO:
 

Pred začetkom dogodka, vam bodo, pred konferenčno dvorano (ob registraciji udeležbe), na voljo uslužbenke iz Javnega sklada RS za razovj kadrov in štipendije. Do 31. marca še lahko zaprosite za sredstva, ki jih razpisuje sklad z Javnim povabilom Mentorstvo za mlade. Več o tem si lahko preberete na tej POVEZAVI

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, postrežbo med odmorom in potrdila.
Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK in DKD DBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 17. 3. 2014. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun DKD Dolenjske in Bele krajine pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0001 2819 006, sklic 20140320. Društvo ni davčni zavezanec, zato pri nakazilu ni potrebno prišteti DDV!

Dodatna pojasnila: Dragica Ferbežar, 07 33 15 225, dragica.ferbezar@renault.com, mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si