Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zaposlovanje po novem (zaposlitvene pogodbe in najpogostejše napake)

delavnica

Program

13.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani: 90 € + DDV
Ostali: 140 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija za eno osebo za člane 70 € + DDV, za ostale 110 € + DDV.

 

Kdaj: petek, 14. marec 2014, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj delavnice:

Pogodba o zaposlitvi, avtorska pogodba, pogodba o delu ter pogodba o začasnem ali občasnem delu predstavljajo pravno podlago za opravljanje dela fizičnih oseb pri delodajalcu v delovnopravnem ali obligacijskopravnem razmerju.

Zaradi potrebe po hitrem prilaganju na trgu dela je priporočljivo, da delodajalec pozna možnosti za sklepanje pogodb za opravljanje dela, ki jim ga zakonodaja nudi. Zaradi poznavanja stroška dela je modro, da delodajalec pozna tudi davčno obravnavo plačil in povračil stroškov po navedenih pogodbah.

Na seminarju vas bomo, poleg drugih aktualnih novosti na področju delovnih razmerij in plač, opravljanja dela upokojencev in študentov, opozorili predvsem na najpogostejše napake, ki jih delamo v praksi, hkrati pa vam bomo predstavili načine, kako se tem napakam izogniti.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

  • Novosti na področju delovnih razmerij in plač.
  • Pogodbe o zaposlitvi, avtorske pogodba, pogodbe o delu, delo upokojencev, delo študentov, pogodbe o poslovodenju in pogodbe o prokuri.
  • Najpogostejše napake, ki jih delamo v praksi in načini, kako se tem napakam izogniti.

Komu je delavnica namenjena?

Članom nadzornih svetov, direktorjem, vodilnim delavcem, kadrovskim delavcem, pravnikom, računovodskim službam, malim delodajalcem in vsem, ki vas tematika zanima. 

Predavatelj
Nina Globočnik

Nina Globočnik, univ. dipl. prav., je odvetnica v družbi Advokatura, Odvetnik Jože Kristan, o. p., d. o. o. Pred tem je bila več let zaposlena kot Vodja pravne službe na Združenju delodajalcev Slovenije, kasneje je delala tudi na Gospodarski zbornici Slovenije. Ima večletne izkušnje s področja delovnega in socialnega prava ter s področja kolektivnega dogovarjanja. Izvedla je že vrsto predavanj tako doma, kot v tujini. 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 3. 2014. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20140314 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si