Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Različno računovodsko evidentiranje podobnih poslovnih dogodkov

seminar

Program

11.00 začetek
12.30 naslednja zadeva
12.50 nadaljevanje 
14.20 zaključek

Trajanje: 4 ped. ure

Kotizacija

Člani: 90 € + DDV
Ostali: 130 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija, za člane 70 € + DDV ter za ostale 105 € + DDV, na osebo.

Kdaj: petek, 30. maj 2014, ob 11.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj seminarja:
Se srečujete z računovodenjem za različne poslovne subjekte ter se nenehno sprašujete, kako se knjiži to v društvu, kako pri s.p.-ju? Z udeležbo na seminarju bo konec s takimi in podobnimi vprašanji, kajti dobili boste pregled nad razlikami pri evidentiranju enakih poslovnih dogodkov v gospodarskih družbah, pri samostojnih podjetnikih in v društvih.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

Na podlagi SRS 2006 in priporočenega kontnega načrta bomo skupaj pregledali najpogostejše poslovne dogodke, s katerimi računovodje in knjigovodje porabijo največ svojega časa. Praktični primeri se bodo nanašali na:

  • Neopredmetena in opredmetena osnovna sredstva
  • Dolgoročne in kratkoročne finančne naložbe
  • Rezervacije
  • Kapital/sklad
  • Gotovinsko poslovanje

 

Seminar je namenjen:

računovodjem, knjigovodjem, računovodskim servisom,…

Predavatelj
Vesna Bartolj Maver

Vesna Bartolj Maver, dipl.ekonom., preizkušena notranja revizorka, preizkušena davčna svetovalka, že več kot sedemnajst dela na področju računovodstva, financ, konsolidacije, kar pomeni tudi ogromno praktičnih izkušenj z izdelavo medletnih in letnih individualnih računovodskih izkazov, konsolidiranih računovodskih izkazov, davčnih bilanc, letnih poročil in sodelovanja z zunanjimi revizorji. Vrsto let, že od 2009, tudi uspešno izvaja predavanja na temo konsolidacije, obdavčitev in poslovanja družb, društev in samostojnih podjetnikov, praktičnega prikaza knjiženj, idr. Poleg pridobljenega certifikata računovodje, certifikata preizkušenega notranjega revizorja in preizkušenega davčnega svetovalca, tudi njeno redno pisanje člankov, z računovodsko in davčno vsebino, za spletne portale, dokazujejo njeno visoko strokovno usposobljenost. 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, postrežbo med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 15. 5. 2014. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20140521 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si