Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Aktualno o potnih nalogih ter izplačilo stroškov zaposlenim

seminar

Program

13.00 začetek
14.30 odmor 
14.50 nadaljevanje 
16.00 zaključek

Trajanje: 4 ped. ure

Kotizacija

Člani: 90 + DDV
Ostali: 130 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija za eno osebo za člane 70 € + DDV, za ostale 105 € + DDV.

Kdaj: ponedeljek, 7. april 2014, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj seminarja:
Zaradi pogostih sprememb predpisov, se v praksi pogosto dogaja, da se pri obračunu in izplačilu povračil stroškov, v zvezi z delom in službenimi potmi, sprašujemo, ali smo pravilno izpolnili potni nalog, obračunali dnevnico, prevoz na delo, kilometrino, prehrano itn. Da bo dilem čim manj, vas vabimo na seminar, katerega tema je »večni« Potni nalog in povračila stroškov zaposlenim - predvsem potni stroški (dnevnica, kilometrina, terenski dodatek, nočitve…), stroški prehrane med delom in stroški prevoza na delo in z dela.

Vljudno vabljeni!

Vsebina
 

  1. ZDR-1 in novosti povezane s povračilom stroškov v zvezi z delom
  2. Potni nalog (kaj je in iz česa izhaja; njegov pomen in sestavine; ali lahko izdelamo tedenski, mesečni potni nalog?)
  3. Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (DAVČNA UREDBA): za koga velja in kaj določa, poračun povračila stroškov prehrane, problematika dnevnic »terenskih delavcev oz. kaj pomeni izraz »delo, ki se v pretežni meri opravlja na terenu«, kdaj se povračila stroškov vštevajo v osnovo za obdavčitev in kdaj ne (avtorska, podjemna , pogodba o prokuri…) ter povračilo stroškov nad višino po uredbi v povezavi z novim ZPIZ-2
  4. Izplačilo povračila stroškov v zvezi z delom in poročanje na REK OBRAZCU (kaj poročamo, dileme, pojasnila,…)
  5. Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino: za koga velja, kaj določa, kako je povezana z Davčno uredbo, in zadnje veljavne spremembe (znižane višine dnevnic, nova časovna opredelitev pravice do dnevnic, nižja kilometrina)

Seminar je namenjen:
Vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki se pri svojem delu posredno ali neposredno srečujete z obračunom in izplačilom stroškov v zvezi z delom in službenimi potmi ki jih to področje zanima.

Predavatelj
Jana Galič

Jana Galič, dipl. ekon., je davčna svetovalka in dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK knjigovodja. Kot predavateljica izvaja številne seminarje, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov po celi Sloveniji. Je tudi avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala že štiri priročnike.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, postrežbo med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 2.  4. 2014. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20140407 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si