Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Poznavanje medkulturnih razlik kot dejavnik uspešnega poslovanja s tujimi poslovnimi partnerji

delavnica

Program

11.30 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 4 pedagoške ure

Kotizacija

Člani: 50 + DDV
Ostali: 150 € + DDV

Delavnico organiziramo v sodelovanju z Višjo strokovno šolo pri Ekonomski šoli v Novem mestu.

Kdaj: torek, 9. december 2014, ob 11.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj delavnice: S procesom globalizacije je povečan pretok ljudi in informacij. Mednarodnih povezav in multikulturnih organizacij je v svetu čedalje več. Podjetja želijo učinkovito komunicirati s svojimi zaposlenimi, s poslovnimi partnerji, tako doma kot v tujini. Poslovni svet je zaradi konkurenčnosti in gospodarske uspešnosti začel razmišljati o pomenu znanja tujih jezikov, poznavanja običajev, navad, tradicije, vrednot ipd. Poznavanje medkulturnih razlik in poslovnih praks postaja pomembna konkurenčna prednost. Potrebi po izobraževanju zaposlenih za uspešno medkulturno komuniciranje se pripisuje vse večji pomen.
S poznavanjem in razumevanjem kulturnih razlik udeleženci spoznajo, zakaj se pripadniki drugih kultur tako vedejo, kaj jim je pomembno; vodi nas k spoštovanju drugih običajev, tradicije, bogastva drugih kultur.
Z znanjem in odprtostjo smo bolj uspešni v pravilnih reakcijah. Sicer se lahko odzovemo napačno na vedenje, ki ga ne razumemo. S poznavanjem pa vplivamo na boljše odnose in manj konfliktnih situacij.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena podjetjem in posameznikom, ki želijo razumeti kulturo in običaje kupcev/poslovnih partnerjev iz tujine, izboljšati komunikacijo in posledično tudi poslovanje s tujimi poslovnimi partnerji.

 

Vljudno vabljeni!

Program delavnice:

  • 11.30  - 13.00 Medkulturna komunikacija
  • 13.00 – 13.30 odmor 
  • 13.30 – 15.00 Delo na primerih


Vsebina

  • načini komuniciranja z različnimi ljudmi
  • usklajenost besednih in nebesednih sporočil
  • sestavine kulture
  • smernice za obvladovanje kulturnih razlik
  • medkulturno kompetentna oseba
  • poslovni bonton v različnih državah
  • delo na primerih

Predavatelji 
Mag. Iris Fink Grubačević 

Iris Fink Grubačević je magistrica znanosti s področja pedagogike ter specialistka managementa v izobraževanju. Pridobila je mednarodne certifikate: Praktik NLP in Mojster poslovne komunikacije in NLP Coach. Zaposlena je kot ravnateljica višje šole in predavateljica poslovne komunikacije. Izvaja delavnice komunikacije za različne organizacije v javnem in gospodarskem sektorju. Napisala je vrsto strokovnih člankov, aktivno sodeluje s prispevki na mednarodnih konferencah.

Dr. Annmarie Gorenc Zoran 

Dr. Annmarie Gorenc Zoran je doktorirala na Univerzi Južne Floride iz področja Second Language Acquisition / Instructional Technology. Od leta 1994 poučuje v ZDA in v Sloveniji. Na Univerzi Južne Floride je delala kot predavateljica za poučevanje tujega jezika in svetovalka za IKT na angleškem inštitutu, izvajala delavnice za integracijo IKT-ja in poučevala na dodiplomskem in podiplomskem študiju. Bila je tudi v uredniškem odboru strokovnih revij, programskem odboru državnih in mednarodnih konferenc tako v ZDA kot v Sloveniji. Zaposlena je kot prodekanja a Fakulteti za organizacijske študije in visokošolski učitelj na področju poslovni tuji jezik, poslovno komuniciranje, metodološke predmete, organizacijsko vedenje in kakovost v šolstvu.Več kot 10 let poučuje kot gostujoči visokošolski učitelj (tradicionalno in preko e-izobraževanja) na Univerzi Južne Floride.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 3. 12. 2014. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20141209 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si