Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Situacijsko vodenje

seminar

Program

9.00 začetek
14.00 zaključek

Trajanje: 6 pedagoških ur

Kotizacija

Člani: 110 € + DDV
Ostali: 170 € + DDV

Število udeležencev je omejeno!

Kdaj: sreda, 15. april 2015, ob 9.00 
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj dogodka je da udeleženci pridobijo, poglobijo in osvežijo svoje znanje o posameznih stilih vodenja glede na posameznika, trenutno poslovno situacijo in v odnosu na skupino, ki jo vodijo. Bistvo situacijskega vodenja je v prepričanju, da se za uspešno vodenje morata ujemati stil vodenja in situacija, v kateri vodja deluje, tako da vodje, ki so uspešni v eni situaciji, ne bodo nujno uspešni v drugi.

Naloga vsakega vodje znotraj podjetja je uspešno doseganje zastavljenih ciljev. Vodje se morajo sprijazniti z načelom, da je neuspeh sodelavcev (podrejenih) njihov lastni neuspeh.

Da bi bilo naše sodelovanje čim bolj učinkovito, nam lahko vprašanja, dileme ali pričakovanja vezana na seminar lahko sporočite po elektronski pošti.

Vljudno vabljeni!

Vsebina:

  • Prepoznavanje lastnega stila vodenja.
  • Kaj je to stopnja samostojnosti in odgovornosti ter kako zgraditi vzdušje zavezništva?
  • Situacijsko vodenje: kako ugotoviti nivo samostojnosti sodelavcev in kateri stil vodenja uporabiti, glede na naloge ali/in stopnjo motivacijo vsakega posameznika?
  • Delegiranje komu in kaj – zakaj je to pogosto najšibkejša točka?
  • Nov kompetenčni profil vodje se osredotoča predvsem na sposobnost ravnanja z ljudmi. 

Podroben urnik dneva:
9.00 do 10.30 seminar
10.30 do 10.45 odmor
10.45 do 12.15 seminar
12.15 do 12.30 odmor
12.30 do 14.00 seminar

Predavateljica 

Sonja Peklenik  

Tjaša MilošičSonja Peklenik je svoje dolgoletne izkušnje s področja prodaje, marketinga in vodenja pridobivala v domačih in tujih podjetjih. Na svojih seminarjih udeležence usmerja k njihovi profesionalni vlogi, ki jo imajo v svojem delovnem okolju. Motivira jih za kreativno udeležbo pri soustvarjanju rezultatov, identifikacijo in pripadnost podjetju ter prevzemanje odgovornosti za lastne rezultate.

Ob slednjem je direktorica strokovnih programov in trenerka hitrega branja pri podjetju Kratos, d. o. o. ter predavateljica vsebin Poslovne komunikacije. Svoje dolgoletne izkušnje s področja prodaje, marketinga in vodenja je pridobivala v domačih in tujih podjetjih. Na svojih seminarjih udeležence usmerja k njihovi profesionalni vlogi, ki jo imajo v svojem delovnem okolju.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, pogostitev, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 4. 2015. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20150415 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si.