Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Bonitete, darila in donacije v luči davčne zakonodaje

seminar

Program

13.00 začetek
14.30 odmor 
14.50 nadaljevanje 
16.00 zaključek

Trajanje: 4 p. u.

Kotizacija

Člani: 95 + DDV
Ostali: 130 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz iste organizacije je kotizacija za eno osebo za člane 75 € + DDV, za ostale 110 € + DDV.

Kdaj: torek, 8. september 2015, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Odločitev o tem, ali zaposlenemu dovoliti uporabo službenega vozila tudi v zasebne namene, ga za dobro delo nagraditi z vikend paketom v Portorožu, ali pa mu preprosto zvišati plačo, ali motivirati zaposlene s pomočjo izleta v neznano, morebiti z organizacijo piknika, komu donirati sredstva, kaj podariti poslovnim partnerjem, zaposlenim …, je v veliki meri odvisna od obdavčitve posamezne vrste dohodka (boniteta - kaj je in kaj ni, drugi dohodek) ter davčnega priznavanja takšnega stroška - odhodka.

Če se vam ob navedeni tematiki porajajo razna vprašanja, dileme, ali pa si le želite osvežiti svoje znanje o obdavčitvi oz. davčnem vidiku bonitet, daril in donacij, vas vabimo, da se udeležite seminarja, na katerem bomo s pomočjo primerov iz prakse, pojasnil in odgovorov, odgnali dvome o navedeni temi ter vas opozorili na nejasnosti in pasti, ki pa jih žal v praksi ni malo!

Vljudno vabljeni!

Vsebina

  • Boniteta je ugodnost v naravi in ne denarju!
  • Kakšne evidence je priporočljivo voditi v primeru, da imamo službeni avto?
  • Različna obdavčitev daril glede na prejemnika (zaposleni, otrok zaposlenega, zunanji sodelavec, poslovni partner, lastnik).
  • Darila in DDV.
  • Vrednotenje bonitet.
  • Ali moramo samostojnemu podjetniku (s. p.),ki uporablja službeno vozilo v zasebne namene, obračunati boniteto?
  • Na kaj moramo biti pozorni pri doniranju (komu, kako in koliko)?
  • Ali je vsaka donacija davčno priznana?


Komu je seminar namenjen? Vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, povračila stroškov v zvezi z delom …, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

Predavateljica 
Jana Galič

Jana Galič, dipl. ekon., je davčna svetovalka in dolgoletni vodja finančno-računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja …) s področja računovodstva in davkov po celi Sloveniji. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala že štiri priročnike.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 4. 9. 2015. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20150910 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si