Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Nadlegovanje na delovnem mestu (tokrat o spolnem nadlegovanju)

predavanje

Program

13.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Člani GZDBK, DKD DBK in DVINM: brezplačno
Ostali: 70 € + DDV


Vsebino soorganizira Sekcija za ravnanje s človeškimi viri v sodelovanju z Društvom za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine. Vsebino podpira tudi Medobčinsko društvo varnostnih inženirjev Novo mesto.
 

Kdaj: četrtek, 2. marec 2017, ob 13.30 
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)


"Stori, kar moreš – s tem, kar imaš, in tam, kjer si."
(T. Roosevelt)

Namen in cilj tega predavanja je razpravljati o nadlegovanju na delovnem mestu 
(notranja ali zunanja), saj je to lahko zelo uničujoče za podjetje, če problema ne obravnavamo hitro in strokovno. Pri reševanju katere koli od težav je dobrodošla pomoč mediatorja ali pogajalca.

Hitro prilagajanje novim situacijam in zahtevam nas postavlja pred številne izzive in probleme, ki so lahko vzrok konfliktov, stresa, težav pri opravljanju dela. Motnje v komunikaciji in pri sodelovanju močno vplivajo na odnose, delo in poslovne rezultate.

Zato je cilj tega predavanja ozaveščati, kako zmanjšati tveganja neželenih nadlegovanj na delovnem mstu, kako dosegati želene rezultate v neželenih, delikatnih situacijah.

Vljudno vabljeni!

Opredelili bomo pogosta nadlegovanja na delovnem msetu, a podrobneje bomo obravnavali enega od najdelikatnejših oblik nadlegovanj na delovnem mestu - spolno nadlegovanje.

Vsebina predavanja;

  1. Opredelitev spolnega nadlegovanja in pravna ureditev.
  2. Kako ga prepoznati? Dejstva in tipologija?
  3. Nadlegovalci, žrtve, delodajalci in opazovalci - kakšno vlogo, kakšen vzvod in kakšno odgovornost imajo pri njem našteti? . 



Vir fotografije: https://teravik.wordpress.com/2013/12/09/tarbimisvabadus-onn-voi-onnetus/

Predavatelj
Ksenja Lorber

Ksenja Lorber je mediatorka, trenerka mediatorjev, trenerka obvladovanja konfliktov, aktivna mediatorka in predavateljica. Že dobro desetletje izvaja programe obvladovanja konfliktov, stresa, jeze, o komunikaciji in mediaciji. Mediacijo in spretnosti obvladovanja konfliktov uspešno uporablja pri delu v gospodarstvu in lokalnem okolju, z mladostniki, družinami. Je ena prvih mediatork, sodeluje z URSIKS in Ministrstvom za pravosodje pri delu v zaporih. Izvedla je več kot 2000 ur usposabljanj za mediatorje in drugih izobraževalnih programov, uredila je prevod knjig Mediacija za menažerje in Vrstniki rešujejo konflikte, objavila je več prispevkov na konferencah, je soavtorica brošure "Šolska in vrstniška mediacija". Je članica upravnega odbora Evropskega združenja za transformativno mediacijo.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 28. 2. 2017. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20170302 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si