Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

DELOVNI ČAS: evidentiranje, razporejanje, problematika nadur, delo v podjetju, delo od doma

brezplačni webinar

5. 3. 2021 

11.00 začetek
12.30 odmor
12.45 nadaljevanje
14.15 zaključek

Trajanje: 4 ped. ure

Kotizacija

Udeležba je brezplačna, a je obvezna predhodna prijava.

E-PRIJAVA 

Dogodek poteka v okviru projekta »Krepitev kompetenc socialnih partnerjev s poudarkom na delovnopravni zakonodaji in varnosti pri delu«.

 

Udeleženci so vabljeni, da posredujejo svoja vprašanja in dileme še pred izvedbo seminarja, da bo predavateljica lahko na izobraževanju nanje odgovorila. 



Kdaj
: petek, 5. marec 2021, ob 11.00 

Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta in le v živo (brez posnetka, ki bi bil naknadno dostopen). Zato vabljeni, da nam v naprej zaupte svoja vprašanja in dileme, da vam na izobraževanju nanje čim bolj uporabno odgovorimo.



Udeleženci se bodo seznanili z evidentiranjem delovnega časa; kadar delo poteka v podjetju in tudi, kadar poteka od doma, z najnovejšo sodno prakso inšpekcije, kako se pravilno razporeja delovni čas ter vse o nadurah.

Izobraževanje je namenjeno samostojnim podjetnikom, lastnikom in direktorjem manjših in srednjevelikih družb ter vsem, ki vodijo kadrovske evidence in procese.

Vljudno vabljeni!

Vsebina


1) Katere kadrovske evidence so obvezne za vse delodajalce in ali je obveznost za manjše delodajalce drugačna?

2) Pogoji za (pre)razporejanje delovnega časa (neenakomerno in začasna prerazporeditev)

3) Zakaj je delodajalec vedno dolžan izplačati opravljene nadure (tudi nezakonito odrejene ali samovoljno oddelane) in kako to preprečiti?

4) 
Praktične dileme in rešitve - pojasnila, odgovori na vprašanja udeležencev izobraževanja in diskusija.

Predavateljica 
Alja Fakin

Odvetnica Alja Fakin ima več 15-letne praktične izkušnje pri pogajanju, sklepanju mednarodnih in domačih gospodarskih pogodb, pri delovnopravnih in gospodarsko poslovnih vsebinah, na podlagi katerih je oblikovala pristope, z uveljavitvijo katerih se večini dilem in nesporazumov izogne že pred morebitnimi zapleti. 

Prijava in udeležba:

Izobraževanje je brezplačno za vse, saj poteka v sklopu projekta. 

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest.

Dogodek poteka v okviru projekta »Krepitev kompetenc socialnih partnerjev s poudarkom na delovnopravni zakonodaji in varnosti pri delu«, katerega vodilni partner je Zveza delavskih sindikatov Slovenije, projektni partner pa Regionalna gospodarska zbornica Celje.

 

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si