Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novosti pri plačevanju DDV v letih 2021 in 2022

14. 9. 2021

10.00 začetek
12.00 zaključek 

VIRTUALNO S POSNETKOM

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Kotizacija

Člani: 79 € + DDV
Ostali: 117 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija na osebo; za člane 53 € + DDV, za ostale 79 € + DDV.


e-PRIJAVA


Webinar je namenjen vsem, ki jih zanimajo novosti pri obračunavanju in plačevanju DDV in bi se radi nanje pripravili, še posebej pa tistim, ki prodajajo blago preko spleta ali opravljajo storitve osebam, ki niso davčni zavezanci. Webinar je primeren za udeležence v gospodarskih družbah, računovodskih servisih, javnem sektorju in za samostojne podjetnike. 


Kdaj
: torek, 14. septembra 2021, ob 10. uri
Kje: izobraževanje bo potekalo preko spleta s snemanjem. 


Na podlagi sprememb evropske direktive o DDV in novega Pravilnika o obveznostih glede DDV v zvezi z direktivami Sveta (EU), ki veljajo za opravljanje storitev in prodajo blaga na daljavo,  smo tudi v Sloveniji s 1. 7. 2021 pričeli uporabljati nova pravila glede obdavčitve z DDV. Pri spletni prodaji blaga so davčni zavezanci dobili novo možnost registracije posebne ureditve, ukinili pa so se tudi letni mejni zneski za prodajo blaga na daljavo v posameznih državah članicah EU. Dobili smo novo ureditev obdavčitve prodaj blaga z uporabo elektronskih vmesnikov in tudi novo posebno ureditev za storitve, ki se opravljajo osebam, ki niso davčni zavezanci. Novosti pa se nanašajo tudi na obračun DDV pri pošiljkah neznatne vrednosti iz uvoza.

Na webinarju bomo predstavili tudi novosti, ki nas po predlogu sprememb Zakona o DDV čakajo v letu 2022 kot npr. spremembe pri odbijanju vstopnega davka, posebni ureditvi za kmete, odbitku DDV pri nabavi električnih vozil in registraciji za namene DDV v Sloveniji za tuje davčne zavezance. Če vas novosti zanimajo, vas vabimo, da se udeležite našega webinarja.

Vljudno vabljeni!

PROGRAM
 

 

  • Novosti pri obdavčitvi spletne prodaje blaga končnim potrošnikom - prodaja blaga na daljavo znotraj Unije (nov prag v vrednosti 10.000 evrov letno od 1. 7. 2021 dalje),
  • ukinitev oprostitve pri pošiljkah neznatne vrednosti do 22 evrov pri uvozu blaga s 1. 7. 2021,
  • novosti pri obdavčitvi prodaje na daljavo s tretjih ozemelj in iz tretjih držav uvoženega blaga (vrednost do 150 evrov) od 1. 7. 2021 dalje,
  • posebna ureditev za prijavo in plačilo DDV ob uvozu (vrednost do 150 evrov),
  • spremembe pri identifikaciji za namene DDV s 1. 7. 2021 pri opravljanju storitev končnim potrošnikom, ki imajo prebivališče v EU (posebna ureditev),
  • nova pravila pri obdavčitvi dobav blaga z uporabo elektronskih vmesnikov (trg, platforma, portal ipd.),
  • novosti pri predlaganju obračuna DDV v letu 2022,
  • spremembe pri odbijanju vstopnega davka (odbitek pri osebnih avtomobilih s pogonom brez izpusta ogljikovega dioksida),
  • ukinitev obvezne registracije za namene DDV v Sloveniji s strani tujih davčnih zavezancev v letu 2022,
  • spremembe pri posebni ureditvi za male kmete s 1. 1. 2022,
  • novosti pri izdajanju računov v papirni obliki v letu 2022 in
  • oprostitve pri dobavah blaga v okviru skupne varnostne in obrambne politike EU.

 


Izobraževanje je namenjeno:

√ tistim, ki skrbite za prodajo in nabavo, 
√ tistim, ki urejate računovodsko dokumentacijo ob prodaji in nabavi,  
√ pa tudi tistim, ki ste pri svojem delu povezani z obračunavanjem DDV-ja. 
Webinar je namenjen vsem, ki jih zanimajo novosti pri obračunavanju in plačevanju DDV in bi se radi nanje pripravili, še posebej pa tistim, ki prodajajo blago preko spleta ali opravljajo storitve osebam, ki niso davčni zavezanci. Webinar je primeren za udeležence v gospodarskih družbah, računovodskih servisih, javnem sektorju in za samostojne podjetnike. 

Praktična naravnanost tega izobraževanja vam bo prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Predavateljica: 
Maja Dolinar Dubokovič


Maja Dolinar Dubokovič je zaposlena v družbi Movens d. o. o. Medvode, kot davčna svetovalka.
Diplomirala je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.
Svojo poklicno pot je začela na davčni upravi in jo nadaljevala v revizijskih hišah. Celotno poklicno obdobje se poglobljeno ukvarja z davčnimi predpisi in svetovanjem na področju obdavčitve pravnih in fizičnih oseb, predvsem na področju DDV in dohodnine. Je članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Piše tudi strokovne članke in predava na kongresih, seminarjih in drugih izobraževanjih, povezanih z davčno tematiko.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 10. 9. 2021. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20210914 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si