Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Kultura varnosti živil in trajnostna prihodnost v nizkoogljični družbi

brezplačno e-strokovno srečanje

7. 9. 2021 prestavljeno na 9. 11. 2021

13.00 začetek
14.30 zaključek

Izobraževanje traja 2 šolski uri.

Udeležba je brezplačna. 

e-PRIJAVA 

 

 

Izobraževanje organizira in izvaja SIQ.


   

 


Varna hrana je danes vse prej kot samoumevna in žal odvisna od številnih vplivov vzdolž celotne poti od surovin, materialov in snovi, ki prihajajo v stik, različnih tveganj, vplivov iz okolja, ustreznosti rokovanja, učinkovitosti nadzora, kulture, navad, poglobljenega razumevanja in zavedanja, vse do pripravljenega obroka. Obenem je prehranska industrija odgovorna za izpust precejšnjega deleža emisij toplogrednih plinov na globalni ravni. Trajnostna usmeritev organizacij, zelene tehnologije in inovacije, pripomorejo k reševanju okoljske, družbene in gospodarske problematike.

V sled Svetovnemu dnevu varne hrane, ki je potekal 7. junija,  vas vabimo, da si rezervirate 7. september (!!! - PRESTAVLJENO NA NOV DATUM: 9. NOVEMBER) in se nam pridružite na e-strokovnem srečanju z naslovom: Kultura varnosti živil in trajnostna prihodnost v nizkoogljični družbi.

 

Vljudno vabljeni!

Vsebina 

 



Na kratkem strokovnem srečanju bo predstavljeno, kakšna naj bi bila družbena odgovornost pri snovanju varnih živil s sistemi ravnanja z okoljem za soustvarjanje zelenih priložnosti in trajnostnih produktov.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Potrebujete morda vedeti kaj več o Standardih za varnost živil?
FSSC 22000, ISO 22000, HACCP, IFS, IFS Logistic, BRG GS, GMP...  
Vaša vprašanja nam lahko zastavite na nina.sab@gzdbk.si  

Predavateljica
Jana Kolenc Muženič

Jana Kolenc Muženič je zaposlena na SIQ kot vodja produkta varnost živil. Ima skoraj dvajset let izkušenj v živilski industriji s področja sistemskega obvladovanja kakovosti in celostnega zagotavljanja varnosti živil. Kot predavateljica svoje izkušnje rada deli ter tako prispeva k ozaveščanju in dvigovanju kulture varne hrane v širšem slovenskem prostoru. Med drugim je bila tudi zunanji ekspert SA Slovenske akreditacije za področje varnih živil, članica GZS Odbora za varnost živil, predsednica Sekcije za prehrambno verigo na SZKO in izvršna direktorica SZKO. Je tudi ocenjevalka v okviru postopka PRSPO (Priznanje RS za poslovno odličnost).

 

PRIJAVE in KOTIZACIJA:
  


Prijave, plačilo kotizacije in podrobnejša pojasnila o izobraževanju uredite pri:

SIQ LJUBLJANA, Mašera-Spasićeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 1 5609 894 tanja.bencek@siq.siwww.siq.si.

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si 

 

Eva Pintarič je po izobrazbi univ. dipl. kemije. Delovne izkušnje si je nabirala najprej kot analitik v kemičnem laboratoriju, nato kot vodja biokemičnega laboratorija, najdlje pa kot strokovna delavka na področju varnega in zdravega dela ter varstva pred požarom. Je zunanja sodelavka pri SIQ, deluje kot vodilna presojevalka za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in vodenja varnosti in zdravja pri delu. Med drugim pa že od leta 2014 aktivno sodeluje kot predavateljica v programu Čili za delo na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa.