Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Izzivi kakovosti v prihodnosti

23. dan kakovosti

25. 11. 2021

9.00 začetek 
13.05 zaključek

spletna izvedba

Kotizacija

Udeležba je brezplačna in le za člane GZDBK. Obvezna predhodna prijava.

ePRIJAVA


Dogodek organizira
 Sekcija za kakovost pri GZDBK.


 

 

Kdaj: četrtek, 25. november 2021, ob 9.00
Kje: dogodek bo izveden v spletni obliki

 
Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. Pristopna izjava SK

Vljudno vabljeni!

Izzivi kakovosti v prihodnosti


Kakovost ni le zagotavljanje najboljših procesov, proizvodov in storitev ter ustvarjanje možnosti za izpolnitev zaposlenih, temveč tudi upravljanje samega procesa spreminjanja. Ta naloga ni preprosta in marsikatera dobra priložnost za izboljšavo kakovosti lahko ostane nerealizirana ravno zaradi pomanjkljivega prilagajanja okoliščinam in spremembam. Ne gre namreč le za pojem kakovosti, temveč za ljudi in okoliščine. Okoliščine pa so zadnje čase tudi s pandemijo močno zaznamovale vse pore poslovanja. Kupec ni več absolutni kralj pri narekovanju kakovosti, saj tudi njemu okoliščine kratijo nekatere, do 2020 že "samoumevne" pravice. Tudi kupca pestijo dobavni roki, ki pri različnih panogah danes, v primerjavi z obdobjem pred 2020, tako v Sloveniji, kot v celem svetu, trajajo dlje in nemalokrat so dobave tudi dražje. 

Vabimo vas, da se udeležite posveta z naslovno temo Izzivi kakovosti v prihodnosti, kjer se bomo pogovarjali prav o tem.

Iz vsebine:

  • 8.30 Prihod in prijava udeležencev
  • 9.00 Uvodni nagovor – Tomaž Kordiš, direktor GZDBK in Igor Cesar, predsednik Sekcije za kakovost, vodja službe kakovosti, REVOZ, d. d.
  • 9.10 Kakovost po meri ljudi, dr. Dan Podjed, antropolog, ZRC SAZU
  • 10.45 Odmor 
  • 11.15 Kakovost v raziskovalnem prostoru, dr. Andreja Kutnar, kondinatorica projekta Renewable materials and healthy environments research and innovation centre of excellence (InnoRenew CoE)  
  • 12.05 Model (odličnosti) EFQM 2020, Anton Petrič, predsednik razsodnikov PRSPO, direktor sektorja za skupne zadeve pri TPV Automotive, d. o. o.
  • 12.25 Kakovost na izvoru, mag. Alojz Bitenc, samostojni svetovalec na področju sistemov vodenja kakovosti in drugih orodij na področju organizacije
  • 13.05 Povzetek in zaključki, Igor Cesar, predsednik Sekcije za kakovost, vodja službe kakovosti, REVOZ, d. d.

VABILO >

MODERATOR: Igor Cesar, Revoz, d. d., predsednik Sekcije za kakovost


Sekcija za kakovost (SK) 
v okviru GZDBK deluje kot strokovno delovno telo. SI deluje kot spodbujevalec in organizator aktivnosti na področju kakovosti. Pri tem ima sekcija prvenstveno vlogo spodbujati in pospeševati aktivnosti za izboljšanje kakovosti izdelkov, storitev in procesov ter ukrepov za ekološko proizvodnjo, hkrati pa povezovati podjetja na področju kakovosti. S spodbujanjem celovitega obvladovanja kakovosti zbornica članom sekcije nudi podporo, izmenjavo znanja, praktičnih primerov, mnenj in zamisli.

 

Predavatelji

  • dr. Dan Podjed, antropolog, ZRC SAZU
  • dr. Andreja Kutnar, kondinatorica projekta Renewable materials and healthy environments research and innovation centre of excellence (InnoRenew CoE), redna profesorica na Univerzi na Primorskem, na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije 
  • Anton Petrič, predsednik razsodnikov PRSPO, direktor sektorja za skupne zadeve pri TPV Automotive, d. o. o.
  • mag. Alojz Bitenc, samostojni svetovalec na področju sistemov vodenja kakovosti in drugih orodij na področju organizacije

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 23. 11. 2021. V nasprotnem primeru vam zaračunamo 50 € za stroške nastale pri organizaciji dogodka!

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si