Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

53. računovodski zajtrk: s predavanjem o preprečevanju pranja denarja (ZPPDFT-1) in sejo Sekcije računovodij

18. 1. 2022

08.30 predavanje (1)
09.30 seja (2)
10.30 zaključek

V sejni sobi GZDBK (2. nadstropje, Novi trg 11, Novo mesto)
Za udeležbo oddajte prijavo in poskrbite za PCT pogoje. Za ostale pogoje varnosti skladno s priporočili NIJZ poskrbimo mi.

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 115 € + DDV

e-PRIJAVA

 

Zajtrke organizira Sekcija računovodij Dolenjske in Bele krajine (SR DBK). Teme zajtrkov določamo glede na trenutne izzive in želje ter vprašanja članov. Prav zato so dobrodošli tudi vaši predlogi za prihodnje zajtrke. Zaupajte nam jih na nina.sab@gzdbk.si

Zajtrk tokrat izvajamo v sejni sobi GZDBK, skladno s priporočili NIJZ. Zaradi omejitve razpoložljivih mest, vas prosimo, da se pravočasno prijavite in poskrbite za pogoje PCT.



Namen in cilj računovodskih zajtrkov je povezovati računovodje Dolenjske in Bele krajine, ki ste zadolženi za računovodsko finančna področja in si želite utrjevati ter širiti strokovna poznanstva, znanja in izkušnje na računovodsko finančnem področju.

 

Zajtrk je razdeljen na dva dela; (1) predavanje gostujočega predavatelja in (2) seja s člani SR DBK, ki jo vodi predsednik sekcije, Aleš Plantan.

(1) Predavanje 
bo tokrat o preprečevanju pranja denarja (ZPPDFT-1), ki ga bo opravil Andraž Trtnik.

(2) Po predavanju bomo najprej izmenjali mnenja o vsebini, ki ji bomo prisluhnili med predavanjem. Nato bomo s prisotnimi člani GZDBK imeli delovno sejo Sekcije računovodij Dolenjske in Bele krajine (SR DBK). Na seji bo predstavljen predlog za program dela sekcije v letu 2022. Sejo bo vodil predsednik sekcije Aleš Plantan iz podjetja Finskatt, d. o. o. Program dela bodo prisotni člani konkretizirali, da bodo nadaljnje vsebine čim bolj uporabne za člane sekcije v letu 2022.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Pristopite k sekciji! Članstvo v sekciji je za zaposlene v podjetju, ki je član GZDBK, brezplačno. Pristopna izjava SRDBK >

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vljudno vabljeni!

Dnevni red računovodskega zajtrka

 

8.30 - 9.30

(1) Predavanje: Preprečevanje pranja denarja (ZPPDFT-1)

Namen predavanja je predstavit uporabo zakona ZPPDFT-1 v praksi. Na kaj morajo biti zavezanci pozorni, katere informacije so pomembne. Okvirno bomo opisali, kako postopamo, ko zaznamo sum – odstopanje od običajnega poslovanja in kako nato reševati zadeve. Kdaj se odločimo, da odpovemo pogodbo o sodelovanju iz poslovnih razlogov. Bistvo predavanja pa bo razprava o dilemah s katerimi se srečujemo, ko se nam zazdi, da stvari niso skladne z zakonom. Zato so vsa vprašanja zelo dobrodošla.

Predaval bo Andraž Trtnik, ki se že petnajsto leto ukvarja s področjem preprečevanja pranja denarja in je predsednik odbora za praprečevanja denarja pri Združenju Bank Slovenije. S tem področjem se kot samostojni svetovalec ukvarja že od 2016. Zavezancem, kot so računovodje, odvetniki, nepremičninske družbe, leasing družbe, itd., nudi celosntne rešitve. Je predavatelj tudi na Akademiji Finance in sodeluje tudi z večjimi slovenskimi zavezanci kot je Petrol, DARS idr.

Za več urno, poglobljeno izobraževanje, ki bo za to temo na voljo v sejni sobi GZDBK 1. 2. 2022 ali pa virtualno 1. 3. 2022, vas vabimo, da se pravočano prijavite! 

9.30 - 10.30

(2) Seja: izmenjava mnenj o predavanju ter ostalih aktualnih temah in konkretizacija programa dela sekcije za leto 2022. V sklopu seje bodo obravnavani tudi predlogi za nadaljnje vsebine za računovodje (*računovodski zajtrki, *zbor članov sekcije, *forumi uspešnih poslovnih praks, *računovodski letni posvet in *ostale dejavnosti, ki jih predvidimo za program dela sekcije v letu 2022):



NADALJNJI PROGRAM IN VSEBINA DELA SEKCIJE RAČUNOVODIJ DBK TEMELJI NA VAŠEM MNENJU IN VAŠIH PREDLOGIH, KI NAM JIH ZAUPATE NA ZAJTRKU ALI PO NJEM: o današnji slišani temi, o nadaljnjih aktualnih temah ter perečih izzivih računovodskega dela.

Pristopite k sekciji! Članstvo v sekciji je za zaposlene v podjetju, ki je član GZDBK, brezplačno. Pristopna izjava SRDBK >







Vir slik: http://www.driscoll-brothers.com/the-importance-of-exhibition-planning/
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.usatoday.com%2Fstory%2Fnews%2F2019%2F08%2F24%2Fhealth-benefits-coffee-how-much-drink-and-there-risks%2F1639899001%2F&psig=AOvVaw0ttulEnZu6ZV4DFZCHBB2Y&ust=1636189276051000&source=images&cd=vfe&ved=0CAsQjRxqFwoTCIjp_-T0gPQCFQAAAAAdAAAAABAG

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 14. 1. 2022. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20220118 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si
-------------------------------------------------------------------------------