Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vračilo državne pomoči po PKP1-10 (roki in okoliščine)

9. 2. 2022

09.00 začetek
10.30 zaključek

VIRTUALNO IN S POSNETKOM

Praktična naravnanost tega seminarja bo vsem prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Kotizacija

Člani: 120 € + DDV
Ostali: 145 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz istega podjetja je kotizacija na osebo; za člane 75 € + DDV, za ostale 97 € + DDV.


e-PRIJAVA



V zadnjih dveh letih je bilo sprejetih deset interventnih zakonov. Vsak izmed njih določa, katere pogoje morajo prejemniki državne pomoči izpolniti, da jim le-te ne bo potrebno vrniti. To so okoliščine povezane s presežno državno močjo, premajhnim upadom prihodov, nekaterimi kršitvami delovnopravne zakonodaje, v primeru likvidacije podjetja, zaradi izplačila nagrad in dela plače za poslovno uspešnost poslovodstvu ali ker je bilo podjetje na presečni dan v težavah. Preverili bomo, do kdaj morajo zavezanci prejeto državno pomoč vrniti in kako je s tekom zakonskih zamudnih obresti.


Izobraževanje bo potekalo preko spleta, s posnetkom. 



Vljudno vabljeni!

PROGRAM
 

 

  • Pregled okoliščin, ki lahko povzročijo vračanje državne pomoči po posameznih institutih (temeljni dohodek, oprostitev plačila prispevkov za samozaposlene, oprostitev plačila PIZ za delavce, krizni dodatek, čakanje na delo, delo s skrajšanim delovnim časom, NFS, subvencija minimalne plače, višja sila, karantena, pomoč za nakup hitrih testov, financiranje regresa za 2021).
  • Nezadosten upad prihodkov.
  • Izplačilo dobička in nagrad poslovodstvu.
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.
  • Likvidacije družbe po ZGD-1.
  • Kršitve delovnopravne zakonodaje.
  • Pridobitev presežne državne pomoči.
  • Podjetje v težavah.
  • Druge kršitve.


Izobraževanje je namenjeno:

√ ključnim osebam v podjetju, ki so odgovorni za urejanje vračil državne pomoči in  
√ tistim, ki jih vsebina zanima.

Praktična naravnanost tega izobraževanja vam bo prihranila marsikatero skrb in razjasnila pojme, ki se vam mogoče v tem trenutku zdijo neobvladljivi.

Predavateljica: 
mag. Nina Scortegagna Kavčnik

Davscine | IKS | Digitalna revija za računovodstvo, davščine in financemag. Nina Scortegagna Kavčnik je specializirana za področje delovnega prava in je samozaposlena v svojem podjetju Pravno svetovanje, Nina Scortegagna Kavčnik s. p. V letih 2014-2021 je bila vodja pravne službe ter svetovalnega in izobraževalnega centra pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije. Je predavateljica na fakulteti ter višjih šolah. Predava tudi na strokovnih konferencah kot so Dnevi delovnega prava in socialne varnosti. Je avtorica več kot 300 strokovnih in nekaj znanstvenih člankov. Napisala je tudi več knjig s pravnega področja: Sporazum o odpovedi neuvedenemu dedovanju, Najemna pogodba za stanovanje in poslovni prostor, Zakonita odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu ter Odpoved pogodbe o zaposlitvi. V letu 2020 je bila nominirana za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Sodelovala je pri vseh pogajanjih za interventno zakonodajo. Več o njej si lahko preberete na www.ninascortegagna.si.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo le na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 7. 2. 2022. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20220209 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si