Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Motivacija zaposlenih in vodenje za bolj učinkovite time

25. 5. 2022

9.00 začetek
14.00 zaključek

Prijavo udeležbe in plačilo kotizacije uredite pri SIQ. 

GZDBK člani, ki so imetniki SIQ certifikata 15 % popust na kotizacijo, 

GZDBK člani, ki niso imetniki SIQ certifikata 5 % popust na kotizacijo.

Popusti, odobreni s strani SIQ, se med seboj ne seštevajo.

 

Izobraževanje organizira in izvaja SIQ.


   

 


Vodje se vsakodnevno sprašujejo, kaj še lahko storijo, da bi dvignili učinkovitost, motivacijo in proaktivnost svojih zaposlenih. Zdi se, da je to nekaj najtežjega, s čimer se vsakodnevno soočajo.

Delavnica vam postreže s konkretnimi pristopi, orodji in praksami, ki jih uporabljajo sodobni (agilni) vodje. Posledica dobrega vodenja je dvig motivacije in učinkovitosti na način, da vam bodo zaposleni z veseljem sledili in v vaših ciljih videli tudi svoje poslanstvo in uresničitev lastnih vrednote.

Kaj boste z udeležbo pridobili?

Razumeli boste izvor samoiniciativnosti in proaktivnosti, njun pomen za organizacijo in posameznika ter vpliv obojega na odnose v skupini. Spoznali boste, kako lahko skupina stopi iz cone udobja in se znebi strahu pred tveganji in prevzemanjem odgovornosti ter kaj lahko za to storijo zaposleni in kaj vi.

Študijska gradiva: Udeleženci bodo prejeli delovno gradivo, ki bo predmet predavanja, in praktične napotke za povečanje motivacije, samoiniciativnosti in proaktivnosti v organizaciji.

Delavnico priporočamo:

lastnikom in direktorjem,
vodjem poslovnega razvoja, projektnim vodjem,
strokovnim sodelavcem ter
vsem, ki jih tema zanima.


Vljudno vabljeni!

VSEBINA  

1. Od kod izvirata motivacija in samoiniciativnost

Udeleženci bodo spoznali izvor samoiniciativnosti in se seznanili s pristopi za dvig motivacije in samoiniciativnosti.

2. Od kod izvira proaktivnost in kako razviti proaktivno miselnost pri sebi in v skupini

Udeleženci bodo spoznali, kaj pomeni proaktivnost, kaj o proaktivnosti pravi agilnost. Spoznali bodo načine za povečanje proaktivnosti in kako jo pri zaposlenih lahko vzpodbudi vodja.

3. Kaj agilnost pravi o samoiniciativnosti in proaktivnosti?

Spoznali bomo izvor samoiniciativnosti in proaktivnosti ter kako k povečanju obeh pripomore agilnost. Pridobili bomo razumevanje vloge posameznika in njegovega vpliva na odnose v skupini.

4. Kaj lahko naredim, da bodo zaposleni bolj motivirani in kaj lahko spremenim pri sebi?

»Poskrbite za svoje zaposlene in oni bodo poskrbeli za vaš posel. Tako preprosto je to.« Na delavnici bo predstavljen pomen psihološke varnosti in njen pomen za organizacijo. Predstavljena bo vloga različnih deležnikov pri vzpostavitvi in ohranjanju psihološke varnosti.

5. Kako se znebiti strahu pred tveganji – poslovna raven in psihološka raven

V vsaki organizaciji je dnevno prisotno tveganje, tveganju pa se lahko izognemo, če prisluhnemo zaposlenim ter njihovim potrebam in željam. Čeprav je slišati precej enostavno, pa vsakdo, ki se je že soočil s tovrstno situacijo ve, da je poiskati prave rešitve.

Predavateljica
Daniela Bervar Kotolenko

Daniela Bervar Kotolenko, MBA, je ustanoviteljica in izvršna direktorica Edutrain.me, certificirana agilna strokovnjakinja, trenerka in svetovalka. Je agilna trenerka in trenerka različnih agilnih metod dela in poslovna trenerka. Večino časa dela in aktivno sodeluje z vodstvenimi ekipami večjih slovenskih in tujih podjetij v Sloveniji. Daniela s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem že vrsto let uspešno in redno sodeluje z različnimi podjetji, s svojim pristopom in energijo navdušuje udeležence vseh različnih delavnic ter je dobra poznavalka poslovnega poklica. Specializirana je za agilno vodenje in inovativno svetovanje, poslovne hackathone, preoblikovanje poslovanja v bolj agilno, poslovni razvoj, poslovno mreženje, predavanja, javno nastopanje, mednarodno prodajo.

PRIJAVE in KOTIZACIJA:

Kotizacija vključuje pripravo in izvedbo izobraževanja, gradivo, potrdilo o udeležbi. 

Prijave, plačilo kotizacije in podrobnejša pojasnila o izobraževanju uredite pri:

SIQ LJUBLJANA, Mašera-Spasićeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 1 5609 894 tanja.bencek@siq.siwww.siq.si.

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si 

 

Eva Pintarič je po izobrazbi univ. dipl. kemije. Delovne izkušnje si je nabirala najprej kot analitik v kemičnem laboratoriju, nato kot vodja biokemičnega laboratorija, najdlje pa kot strokovna delavka na področju varnega in zdravega dela ter varstva pred požarom. Je zunanja sodelavka pri SIQ, deluje kot vodilna presojevalka za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in vodenja varnosti in zdravja pri delu. Med drugim pa že od leta 2014 aktivno sodeluje kot predavateljica v programu Čili za delo na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa.