Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Izredno usposabljanje - le za zaposlene pri članu GZDBK: Vodja delovne skupine v proizvodnji

19. 9. 2022
20. 9. 2022
21. 9. 2022
22. 9. 2022

od 9. do 15. ure

sejna soba GZDBK
(2. nadstropje, Novi trg 11, Novo mesto)

Udeležbo na usposabljanje omogočamo le članom GZDBK:

brezplačno udeležbo na osebo, starejšo od 45 let z največ srednješolsko izobrazbo

100 € + DDV na osebo, ki ne izpolnjujejo naštetih pogojev. 


ePRIJAVA

 

Dobro usposobljen vodja proizvodnje je ključnega pomena za vsako proizvodnjo: z ustreznimi znanji in uporabo sodobnih metod vodi vašo proizvodnjo brez zastojev. Z uvajanjem določenih sprememb doseže številne prihranke, krajši čas, manjše zaloge in nižje stroške.

Vodje delovnih skupin v proizvodnji morajo biti sposobni slediti trendu sprememb, katerih osnovna ideja je racionalizacija procesov, vitka proizvodnja, vpeljava novih metod spremljanja proizvodnje, kar vse vodi do znižanja stroškov ter povečanje konkurenčnosti.


To usposabljanje vam pri CPU priznajo tudi kot pripravljalno usposabljanje za pridobitev vse bolj aktualnega NPK-ja "Vodja delovne skupine v proizvodnji".

 

IZREDNA PONUDBA ZA ČLANE GZDBK:

Ker se zavedamo pomena krepitve kompetenc vaših zaposlenih, smo za vas pripravili štiridnevno usposabljanje, ki je namenjeno vsem vašim obstoječim in bodočim delovodjem.

Za tiste udeležence, ki izpolnjujejo pogoj - so stari vsaj 45 let in imajo istočasno največ V. stopnjo formalne izobrazbe - je udeležba BREZPLAČNA. Ostalim pa bomo omogočili to usposabljanje za zgolj 100 € + DDV. 

Vsebina:


1. Proizvodnja in proizvodni procesi
2. Vodenje dokumentacije
3. Zagotavljanje kakovosti proizvodnje
4. Planiranje proizvodnje
5. Vzdrževanje
6. Tehnike in metode za proizvodne procese
7. Implementacija sistemov v proizvodnji
8. Vodenje
9. Motivacija
10. Komunikacija
11. Timsko delo
12. Vizualizacija učinkovitosti

PODROBEN PROGRAM USPOSABLJANJA

Usposabljanje je koristno:

√ za krepitve kompetenc obstoječim in bodočim delovodjem.

Predavatelja: 
Bojan Fišinger in Vladimir Pirc 

Bojan Fišinger, ing. strojništva, je strokovnjak na področju metod in tehnik vitke proizvodnje. Vodil je številne projekte uvajanja optimizacije proizvodnje. Prav izkušnje vpeljanih projektov so vplivale na njegovo vsebinsko pripravo tega programa za izboljšanje kompetenc udeleženca - vodje skupine v proizvodnji. Delovne izkušnje je pridobival v proizvodnji podjetjih, kjer je opravljal delo kot pomočnik vodje proizvodnih procesov, kasneje pa kot vodja vzdrževanja. Bil je vodja projektov vitke proizvodnje in zaključil več projektov zmanjšanja loma orodij ter dvig OEE faktorjev v proizvodnih procesih. Je lastnik in direktor družinskega podjetja, v katerem se tudi z vitko proizvodnjo oziroma z vsemi prijemi glede organizacije, dviga produktivnosti in optimizacije proizvodnih procesov, nenehno srečuje.

Vladimir Pirc, dipl. org. dela, je angažiran predvsem pri usposabljanju vodij, z namenom zviševanja učinkovitosti in uspešnosti posameznega vodje ter uspešnosti njihovih sodelavcev. Pri tem teoretična izhodišča, ki so podkrepljena z dolgoletnimi izkušnjami, prenaša iz prakse na udeležence, ki na tak način oplemenitijo svoja predhodna znanja in jih lahko takoj realizirajo v praksi. Na njegovih izobraževanjih prevladuje trening za večjo samostojnost vodij, zanimive pa so tudi delavnice za zniževanje bolniške odsotnosti, vodenje projektov, izterjava dolgov, komunikacija s kupci in še nekatere krajše delavnice. Značilnost njegovih usposabljanj je konkretnost obravnavanja tem ter možnost takojšnje uporabe pridobljenega znanja v praksi. Udeleženci prično že med izobraževanjem samostojno ustvarjati nova razmerja do dela in sodelavcev. 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. 

Potrdila bo za udeležence tokrat izstavil CPU, saj jih bodo potem upoštevali kot pripravljalno usposabljanje za pridobitev NPK-ja Vodja delovne skupine v proizvodnji. 

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je
15. 9. 2022. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!
Morebitna pisna odpoved do 15. 9. 2022 je obvezna tudi za tiste, ki imajo udeležbo brezplačno. V nasprotnem primeru zaračunamo stroške v višini 100€ + DDV.

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20220919 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega  sklada. Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 (v nadaljevanju OP 2014-2022), prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe 10. 1: Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 10. 1. 1. Izboljšanje kompetenc manj vključenih v vseživljenjsko učenje.

 

Dodatna pojasnila: Urška Uršič, 07 33 22 184, urska.ursic@gzdbk.si