Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

3. posvet Sekcije računovodskih servisov

Program

9.00 Začetek
14.00 Zaključek

Trajanje: 5 ur

Kotizacija

Člani: brezplačno
Ostali: 100 € + DDV

Sekcija računovodskih servisov

Kdaj: sreda, 1. februar 2012, ob 9.00
Kje: Hotel Balnea Dolenjske Toplice, dvorana Toplica

 

 

Nov posvet, nova priložnost, da se srečate s svojimi stanovskimi kolegi in z njimi poklepetate o aktualnih računovodskih temah.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

V zadnjih dveh letih so bile sprejete tri novele ZFPPIPP, ki so v ureditev insolvenčnih postopkov vnesle obsežne pomembne spremembe. Da bi računovodski servisi lahko učinkovito opravljali svoje delo, morajo poznati temeljno fizionomijo insolventnih postopkov ter sproti slediti spremembam zakonodaje.

 

Pri računovodskih servisih ne gre toliko za pravno odgovornost, kot za vsebinsko odgovornost. Gre v glavnem za upoštevanje pravil stroke, SRS in skrbnosti, ki se zahteva v obligacijskih razmerjih.

Pojem insolventnosti, obveznosti in odgovornosti organov vodenja in nadzora po nastanku insolventnosti, izpodbijanje dolžnikovih pravnih dejanj v stečaju, položaj upnikov v postopkih zaradi insolventnosti, razmerje med izvršilnim postopkom ter insolventnimi postopki po novem, novosti v osebnem stečaju …

so le deli tem, ki jim boste lahko prisluhnili na posvetu in kar je najpomembneje, o njih debatirali s predavateljem in vašimi stanovskimi kolegi.

Še posebej vroča tema je tudi davčni nadzor pri poslovanju z gotovino - davčnih blagajnah in plačevanju z gotovino … tudi o tem bomo govorili na posvetu.

Dotaknili pa se bomo tudi novih pogojev odobravanja kreditov po Baslu III in v tej luči osvetlili tudi sodelovanje z računovodskim servisom podjetja, ki zaprosi za kredit.

 

Program posveta

 

 

 

Predavali bodo:

  • Marko DJINOVIĆ
  • Ivi GROM ČRNE, DURS, Generalni davčni urad
  • Gordana RADANOVIČ, NLB, d. d., Podružnica Dolenjska in Bela krajina

 

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 25. 1. 2012. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20120201 + davčna številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatne informacije: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.florjancic@gzdbk.si