Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Usposabljanje za pridobitev certifikata za notranjega presojevalca ISO 27001

tridnevno usposabljanje

Program

9.00 začetek
16.00 zaključek

Trajanje: 7 ur

Kotizacija

280 €

Dogodek organizira Sekcija za informatiko v sodelovanju s podjetjem Mikrografija, d. o. o.

Kdaj: torek do četrtek, 20. - 22. marec 2012, ob 9.00
Kje: v  prostorih Mikrografije (Foersterjeva 10, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja:
Udeleženci se bodo seznanili z zahtevami standarda ISO 27001 in z metodami ter tehnikami izvajanja notranjih presoj, hkrati pa se usposobili za učinkovito izvajanje notranjih presoj sistema vodenja varovanja informacij.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

lS0 27001 je mednarodni standard, ki vsebuje zahteve, povezane s Sistemom vodenja varovanja informacij (lnformation Security Management System). Organizaciji omogoča, da oceni tveganja in uvede ustrezne nadzorne mehanizme, ki ohranjajo zaupnost, popolnost in razpoložljivost informacijskih dobrin. Glavni cilj je zavarovanje informacij organizacije in preprečitev izgube ali zlorabe informacij.

Notranje presoje so eno od orodij, s katerimi se sistematično nadzorujeta in izboljšujeta učinkovitost ter uspešnost sistema vodenja varovanja informacij. Ugotovitve presoje omogočajo pridobitev objektivne ocene o tem, kako izvajamo dogovorjeno vodenje, ali so nadzorni cilji, nadzorstva, procesi in postopki v skladu z zahtevami standarda, zakonodajo ter posebnimi zahtevami odjemalcev ali organizacije. 

Predavatelj
Ivan Črv

Je vodilni presojevalec pri Bureau Veritas Slovenija za Information Security Management System – ISMS po ISO 27001, sistemov vodenja kakovosti po ISO 9001, sistemov ravnanja z okoljem po ISO 14001, svetovalec za sisteme vodenja kakovosti in ravnanje z okoljem, vodja projektov razvoja in uvajanja dokumentnega sistema, integracija dokumentnega sistema z ERP sistemi (SAP, BAAN, MBS Navision, DataLab, Scala, AS1). Je avtor vsebinskih specifikacij, ukvarja se z normalizacijo logičnih zahtev (analiza procesov), izdelavo GUI, načrtovanjem podatkovnih zbirk in normalizacijo, načrtovanjem podatkovnih skladišč in OLAP zbirk ter izdelavo poročil končnih uporabnikov, uvajanjem računalniške podpore sistemom vodenja kakovosti, integracijo z OPC strežniki in uvozom podatkov, je sistemski administrator (Active Directory, Exchange Server, MS SQL Server) ter predavatelj na domačih in mednarodnih konferencah.

Kotizacija in prijave:

Cena usposabljanja je 280 €/osebo. Za vse informacije glede prijave in izvedbe usposabljanja pokličite na  07 337 50 60 ali pošljite e-pošto Mojci Šikonja.