Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Posvet za delodajalce

Program

13.00 začetek
15.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Udeležba je brezplačna za vse, a pri zasedbi razpoložljivih mest imajo prednost člani GZDBK in DKD DBK.

 

  

 

 

Posvet organizirajo Sekcija za ravnanje s človeškimi viri  in Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje, Območno službo Novo mesto. 

Kdaj: sreda, 19. september 2012, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj predavanja:
Strokovni sodelavci Zavoda za zaposlovanje RS bodo predstavili aktualne spodbude, ki jih delodajalci lahko uveljavljajo pri usposabljanju in zaposlovanju novih sodelavcev ter druge možnosti sodelovanja med Zavodom in delodajalci.

Vljudno vabljeni!

Na posvetu bomo obravnavali naslednje teme:

 

1. Aktualni podatki o trgu dela na Dolenjskem in v Beli krajini

 Kaj se dogaja na trgu dela na vašem območju, kaj kaže nacionalna in regionalna primerjava? Kako se giblje brezposelnost in kdo so brezposelni? Kakšno je povpraševanje delodajalcev, kateri poklici so najbolj iskani? Kako se giblje zaposlovanje in kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

2. Aktualne spodbude pri usposabljanju in zaposlovanju brezposelnih

 V zadnjih nekaj mesecih je Zavod objavil šest javnih povabil, ki delodajalcem omogočajo nepovratna sredstva za usposabljanje in zaposlitev brezposelnih, ravno tako pa so na tem področju na voljo še nekatere druge spodbude. Izvedeli boste, kako jih lahko pridobite.

3. Možnosti usposabljanja brezposelnih za potrebe delodajalcev 

 Zavod je v letu 2011 uvedel register zunanjih izvajalcev programov usposabljanja. To omogoča hitrejše odzivanje na potrebe trga dela in prilaganje povpraševanju delodajalcev. Izvedeli boste več o možnostih usposabljanja brezposelnih za delovna mesta, za katera težje najdete kandidate z ustreznimi znanji.

Kotizacija:

Udeležba je brezplačna za vse, a pri zasedbi razpoložljivih mest imajo prednost člani GZDBK in DKD DBK. Potrdila o udeležbi se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do 18. 9. 2012 oz. do zapolnitve razpoložljivih mest.

Dodatne informacije: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si.