Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vlaganje v ukrepe za krepitev in ohranjanje duševnega zdravja zaposlenih - priložnost za večjo konkurenčnost in uspešnost podjetij

Program

9.00 začetek
14.20 zaključek

Trajanje: 5,5 ure

Udeležba je brezplačna za vse, a se je potrebno pisno prijaviti do 24. maja!

Dodatna pojasnila: 02 220 87 26 (Aleš Kegl)

 

Kdaj: četrtek, 7. junija 2018, ob 9.00 . 
Kje: v Hotelu Betnava, Ulica Eve Lovše 15, Maribor


Konferenca bo potekala v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!«, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
(v nadaljevanju MDDSZ).

Na konferenci bodo potekale razprave o različnih vidikih duševnega zdravja (starejših) zaposlenih in obvladovanju psihosocialnih dejavnikov tveganja, pri čemer se bodo dotaknili nacionalne politike na tem področju, predstavili primere dobrih praks v podjetjih in se seznanili z osebnimi zgodbami in
izkušnjami posameznikov.

Konferenca je namenjena delodajalcem, managerjem, kadrovskim delavcem, predstavnikom strokovne javnosti, pa tudi vsem ostalim, ki jih tema zanima in so tako ali drugače dejavni na tem področju.

Vljudno vabljeni!

Marta Strmec, predsednica Sekcije za ravnanje s človeškimi viri (SRČV)
Judita Ledić, pedsednica Društva za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine (DKD DBK

Vsebina dogodka:


PODROBNOSTI O KONFERENCI

Udeležba je brezplačna za vse, a se je potrebno pisno prijaviti do 24. maja na naslov: naprej@stajerskagz.si


Dodatna pojasnila: 02 220 87 26 (Aleš Kegl)

PREDSTAVITEV projekta NAPREJ

V mesecu oktobru 2017 so se pričele aktivnosti projekta za izboljšanje psihosocialnega stanja zaposlenih v slovenskih podjetjih. Projekt »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – Zdravo in aktivno v prihodnost« (v nadaljevanju NAPREJ), ki bo trajal do septembra 2021, sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, izvaja pa Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnostih PRIZMA, ustanova. Projekt NAPREJ se izvaja v Kohezijski regiji Vzhodna Slovenija (KRVS).

Namen projekta je pomagati podjetjem in njihovim zaposlenim, še posebej starejšim od 45 let, pri obvladovanju in preprečevanju psihosocialnih dejavnikov tveganja. V okviru projekta bo oblikovan program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj (program PSDT).



DODATNO POJASNILO:
 

v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora delodajalcem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!«, katerega nosilec je Fundacija PRIZMA, se je izvedla nacionalna raziskava, s katero smo pridobili ustrezno število odgovorov v začetku maja 2018. Sedaj pripravljamo temeljito analizo. Kmalu vam predstavimo, kakšne ugotovitve, obstoječe ukrepe, potrebe in ovire slovenskih podjetij različnih velikosti na področju ohranjanja in krepitve duševnega zdravja zaposlenih, smo z raziskavo dognali.

Rezultati nam bodo v pomoč pri razvoju programa celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj (program PSDT), ki bo predstavljal sistematično in strokovno osnovano rešitev za delodajalce na področju ohranjanja in krepitve duševnega zdravja zaposlenih.

Med tem, ko čakate na naše ugotovitve zaključene raziskave, vas vabimo, da si zagotovite svoj brezplačni spletni Priročnik – Ohranjanje in krepitev duševnega zdravja zaposlenih ter obvladovanje psihosocialnih dejavnikov tveganja na delovnem mestu.