Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Promocija zdravja na delovnem mestu

CERTIFIKAT "USPOSOBLJEN PROMOTOR ZDRAVJA"

Program

7.00 začetek
18.00 zaključek

Trajanje: 11 ur

Kotizacija

Člani GZDBK imajo 10 % popust na ceno 290 € + DDV. Popust uveljavljate s pripisom GZDBK v opombe v prijavnem obrazcu
Prijave in plačila kotizacije opravite pri Pletetu GV TUKAJ.

 

Planet GV v sodelovanju s Termami Krka in Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine izvaja program za izobraževanje promotorjev zdravja v podjetjih. 



Kdaj: sreda, 24. oktober 2018, ob 7.00
Kje: Terme Krka, hotel Šmarješke Toplice

Namen in cilj celodnevnega izobraževalnega programa Promocije zdravja na delovnem mestu je kakovostno usposobiti promotorje zdravja, vaše zaposlene, ki delajo v vašem podjetju oz. delovni organizaciji, da krepijo zdrav odnos do zdravja med lastnimi sodelavci. Zdrav sodelavec pripomore k zdravim poslovnim rezultatom! Vsi udeleženci izobraževanja prejmejo CERTIFIKAT "USPOSOBLJEN PROMOTOR ZDRAVJA".

Sedaj veljaven Zakon o varnosti in zdravju pri delu, je prinesel kakovosten premik od ugotavljanja in ocenjevanja tveganja na delovnih mestih, ki ju je velel prejšnji zakon, k preventivnemu ukrepanju v obliki promocije zdravja pri delu. Podjetja so dolžna načrtovati in izvajati aktivnosti, namenjene preprečevanju škodljivih posledic dela na zdravje in ohranjanju zdravja zaposlenih.

Programe promocije zdravja se razvija v tesnem sodelovanju s podjetji skladno z njihovimi potrebami. Tako se vsebine dotikajo najpogostejših težav sodobnih zaposlenih, nezdrave prehrane, prekomerne telesne teže, telesne neaktivnosti, pomanjkanja uspešnih mehanizmov za sanacijo stresa, težav s poškodbami lokomotornega sistema zaradi statičnih obremenitev na delovnem mestu.

Vljudno vabljeni!

Vsebina


Posebno enodnevno izobraževanje promotorjev zdravja, ki temelji na že sprejetih programih promocije zdravja v podjetjih, je namenjeno poglabljanju znanja in povečevanju motivacije vaših izbranih (so)delavcev, nosilcev izbranih aktivnosti promocije zdravja v podjetjih oz. aktivno sodelujočih v projektnih skupinah na tem področju.

V osnovnem naboru vsebin, ki jih vključuje program, so:
- obvladovanje stresa,
- zdrava prehrana in
- motivacija za redno telesno aktivnost.

  • Obvladovanje stresa – individualno testiranje stresnega odgovora s pomočjo analize stresa PcE

Z analizo stresa PcE izvemo, kako se naše telo odziva na različne stresne dražljaje. Test se izvaja dvajset minut, zajema pa štiri 2-minutna obdobja počitka, izmenjujoča se s tremi različnimi vodenimi 2-minutnimi nalogami. Testiranje se izvaja v umirjenem, sproščujočem okolju, ob prisotnosti za to posebej usposobljenega terapevta. Med testom merimo periferno temperaturo, upor kože in mikronapetost mišic čela in spremljamo dihanje. Po testu sledi razlaga rezultatov z napotki, kako v nadaljevanju ob pojavu stresa pravilno reagirati.
V okviru skupinskega izobraževalnega programa se analiza naredi na prostovoljni osebi.

  • Delavnice zdrave prehrane

Na delavnicah podajamo teoretične osnove in ob sestavljanju dnevnih jedilnikov za vsakega posameznika tudi praktična navodila, tako da udeležence pripravimo za postopno spreminjanje prehranjevalnih navad. Delavnica je iz dveh delov, dela v skupini, ki ga izvedemo v obliki uvodnega srečanja/predavanja/pogovora in praktičnega tečaja kuhanja med kosilom/kosila, in individualnega dela, ki vključuje analizo strukture telesnih tkiv in posvet o zdravi prehrani.

  • Motivacijske delavnice za aktivnejši življenjski slog

Namen teh delavnic je oceniti aktualno telesno pripravljenost in pripraviti program najprimernejših oblik telesne vadbe. Poleg analize sestave telesnih tkiv (ta je potrebna tudi za svetovanje o prehrani) vključuje ta sklop še test telesne pripravljenosti in učenje tehnik spremljanja rezultatov telesnega treninga z merilnikom srčnega utripa. Enodnevni program zaključimo z učenjem tehnike nordijske hoje in krajšim pohodom.

 

Podroben urnik programa celodnevnega usposabljanja.

 

Predavali bodo skrbno izbrani, strokovnjaki, sodobno specializirani tako praktično kot akademsko za področja izbranih prispevkov tega celodnevnega usposabljanja. To je ekipa sodelavcev, ki vrsto let dela in razvija tako preventivno, kot kurativno ter športno rekreativno zdravstveno bogato oskrbo v Termah Krka. 

Fotografije: javnodostopen arhiv Terem Krka.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na celodnevnem usposabljanju, pogostitvah, telovadbi, analizi tkiv in celodneven vstop v savno in bazene.

Prijave in plačilo kotizacije:

Člani GZDBK imajo 10 % popust na ceno 290 € + DDV.
Popust uveljavljate s pripisom GZDBK v opombe v prijavnem obrazcu.
Prijave in plačila kotizacije opravite pri Pletetu GV TUKAJ

Dodatna pojasnila: Za telefonsko pomoč pri prijavi pokličite Planet GV na 080 33 44.