Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

S SPODBUJANJEM USTVARJALNOSTI IN INOVATIVNOSTI DO POSLOVNE ODLIČNOSTI

21. dan kakovosti in inovativnosti

Program

8.30 prijava udeležencev 
9.00 začetek 
13.30 zaključek

Trajanje: 4,5 ure

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna. 

Dogodek organizira Sekcija za kakovost in inovativnost v sodelovanju s Fakulteto za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ) in Javno agencijo SPIRIT.

 

 

Kdaj: četrtek, 22. november 2018, ob 9.00
Kje: v konferenčni dvorani hotela Šport na Otočcu

 
Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. PRISTOPNA IZJAVA SKI >

Vljudno vabljeni!

S SPODBUJANJEM USTVARJALNOSTI IN INOVATIVNOSTI DO POSLOVNE ODLIČNOSTI

Poslovna odličnost temelji na odličnosti dejavnikov, ki vodijo do odličnih rezultatov. Povratna povezava med rezultati in dejavniki je prepoznana v nenehnem učenju, ustvarjalnosti in inovativnosti.

V uvodnem referatu bo poudarjen pomen povratne povezave in pomen razvoja učenja v organizaciji, ki vodi do ustvarjalnosti, in ob zadostno razviti ustvarjalnosti na ravni posameznika, skupine in organizacije, do inovativnosti posameznika in posledično inovativnosti na ravni izdelkov, procesov in sistema.

Poudarjeni bodo ključni gradniki na potovanju od ustvarjalnosti k inovativnosti v gospodarskih in negospodarskih organizacijah, s poudarkom na odločilni vlogi in zavezanosti vodstva k razvoju ustvarjalnih potencialov vseh zaposlenih. Znanju in ustvarjalnosti se mora pripisovati status ključne vrednote v organizacijski kulturi.

Nadaljevanje posveta bo namenjeno osveščanju podjetij o pomembnosti uvajanja razvojne strategije in inovacijske kulture za rast in razvoj podjetja.

Po mreženju bodo predstavniki izbranih podjetij predstavili njihov pristop pri razvoju inovacijske kulture in inovacij za prihodnost. V zaključku bo predstavljena inovativnost na ravni Dolenjske in Bele krajine skozi pregled inovacij regije od leta 2005 do 2018.

Iz vsebine:

  • S SPODBUJANJEM USTVARJALNOSTI IN INOVATIVNOSTI DO POSLOVNE ODLIČNOSTI, prof. dr. Mirko Markič
  • UVAJANJE RAZVOJNE STRATEGIJE IN INOVACIJSKE KULTURE V PODJETJE, dr. Aleš Ugovšek
  • INOVACIJE ZA PRIHODNOST, Mojca Markizeti
  • SISTEM IN KULTURA INOVIRANJA V PODJETJU TPV, Krunoslav Šimrak
  • INOVACIJSKA KULTURA V PODJETJU COSYLAB, Andreja Smole
  • INOVATIVNOST NA RAVNI DOLENJSKE IN BELE KRAJINE, Tomaž Kordiš


PODROBNEJŠI PROGRAM

 

Sekcija za kakovost in inovativnost v okviru GZDBK deluje kot spodbujevalec in organizator aktivnosti na področju kakovosti in inovativnosti. Najprej je bila usmerjena samo v področje kakovosti, vendar je bilo kmalu zaznano, da je pomemben dejavnik tudi spodbujanje inovativnosti, kot enega temeljnih gradnikov napredka.


 




Dogodek sofinancira Javna agencija SPIRIT ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Dogodek organizira Sekcija za kakovost in inovativnost pri GZDBK v sodelovanju s Fakulteto za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ) in Javno agencijo SPIRIT.


Kotizacija:

Udeležba na dogodku je brezplačna. Potrdila o udeležbi se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 19. 11. 2018. V nasprotnem primeru vam zaračunamo 50€ za stroške nastale pri organizaciji dogodka!

Dodatna pojasnila: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.vidrih@gzdbk.si