Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

51. računovodski zajtrk: PREJEMKI IZ DELOVNIH RAZMERIJ

Program

8.30 začetek - predavanje
10.00 izmenjava mnenj in predlogi za nadaljnje vsebine
10.30 zaključek

Trajanje: 2 uri

Udeležba je brezplačna, a je obvezna predhodna

e-PRIJAVA

 

Zajtrke organizira Sekcija računovodij Dolenjske in Bele krajine. Teme zajtrkov določamo glede na trenutne izzive in želje ter vprašanja članov. Prav zato so dobrodošli vaši predlogi. Zaupajte nam jih na nina.sab@gzdbk.si


Kdaj
: torek, 14. januar 2020, ob 8.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)


Namen in cilj računovodskih zajtrkov je 
povezovati računovodje Dolenjske in Bele krajine, ki ste zadolženi za računovodsko finančna področja in si želite utrjevati ter širiti strokovna poznanstva, znanja in izkušnje na računovodsko finančnem področju.

 

Zajtrk je razdeljen na dva dela; (1) predavanje gostujočega predavatelja in (2) s strani GZDBK vodeno razpravo z udeleženci.

(1) Predavanje 
o Prejemkih iz delovnih razmerij, bo izvedla Nataša Peterca, pravna svetovalka Združenja delodajalcev Slovenije. Predavanje se organizira v sklopu Regionalnega stičišča dostojnega dela Celje.

Vsebina predavanja: 
Delodajalci so v okviru delovnega razmerja zaposlenim dolžni izplačati vrsto osebnih prejemkov. Nekateri prejemki so določeni že v samem Zakonu o delovnih razmerjih, nekateri pa so dodatno določeni s kolektivnimi pogodbami na ravni dejavnosti in v aktih pri delodajalcih. V omenjenih aktih je predpisano kdaj, pod kakšnimi pogoji in v kakšnih višinah se morajo prejemki izplačati zaposlenim.
Predstavljene bodo ključne osnove glede obračunavanja prejemkov, ki se izplačujejo po zakonu ter kolektivnih pogodbah dejavnosti in sicer plač, nadomestil plač, povračil stroškov v zvezi z delom ter nekaterih drugih osebnih prejemkov. Udeležencem bodo tako predstavljene osnove glede obračunavanja osnovnih plač, dodatkov, delovnih uspešnosti, poslovne uspešnosti, povračil stroškov za prehrano med delom, za prevoz na delo in z dela, povračila stroškov na službenem potovanju, regresa za letni dopust in različnih vrst odpravnin.

(2) Po predavanju bo potekala izmenjava mnenj in razprava s prisotnimi člani GZDBK, da skupaj pripravimo vsebinsko čim bolj aktualen program dela Sekcije računovodij Dolenjske in Bele krajine.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Pristopite k sekciji! Članstvo v sekciji je za zaposlene v podjetju, ki je član GZDBK, brezplačno. Pristopna izjava SRDBK >

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vljudno vabljeni!

Dnevni red računovodskega zajtrka

 

8.30 - 10.00

(1) Predavanje: Prejemki iz delovnih razmerij

Nataša Peterca, pravna svetovalka Združenja delodajalcev Slovenije o Prejemkih iz delovnih razmerij. Predavanje je organizirano v sklopu Regionalnega stičišča dostojnega dela Celje. 

10.00 - 10.30

(2) izmenjava mnenj o predavanju ter ostalih aktualnih temah in predlogi za nadaljne vsebine za računovodje (*računovodski zajtrki, *računovodski letni posvet in *ostalo):



NADALJNJI PROGRAM IN VSEBINA DELA SEKCIJE RAČUNOVODIJ DBK TEMELJI NA VAŠEM MNENJU IN PREDLOGIH, KI NAM JIH ZAUPATE: O danes slišani temi, o nadaljnjih aktualnih temah ter perečih izzivih računovodskega poklica.

Pristopite k sekciji! Članstvo v sekciji je za zaposlene v podjetju, ki je član GZDBK, brezplačno. Pristopna izjava SRDBK >







Vir slike: http://www.driscoll-brothers.com/the-importance-of-exhibition-planning/



Prijave in odjave udeležbe:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved udeležbe je 10. 1. 2020. Ko se na dogodek prijavite, zasedete razpoložljivo mesto. V primeru vaše ne-udeležbe ter nepravočasne odjave nekomu drugemu preprečite udeležbo, organizatorju dogodka pa povzročate nepotrebne stroške in organizacijske nevšečnosti. 

Na dogodku bo udeleženec prejel gradivo in pogostitev. Potrdila o udeležbi pa se izdajo le na zahtevo udeleženca.

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si
-------------------------------------------------------------------------------

Na dogodku bo potekala predstavitev Regionalnega stičišča dostojnega dela Celje.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.