Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Izvršnica in druge novosti, ki jih prinaša sprememba Zakona o preprečevanju zamud pri izplačilih (ZPreZP-1)

seminar

Program

13.00 začetek
16.00 zaključek

Trajanje: 3 ure

Kotizacija

Člani: 50,00 € + DDV (ob prijavi dveh ali več udeležencev iz enega podjetja je kotizacija 40,00 € + DDV na posameznega udeleženca) 
Ostali: 100,00 € + DDV (ob prijavi dveh ali več udeležencev iz enega podjetja je kotizacija 80,00 € + DDV na posameznega udeleženca) 

 

Kdaj: četrtek, 25. oktober 2012, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj seminarja:
V Uradnem listu RS, št. 57 z dne 27. 7. 2012, je bila objavljena novela Zakona o preprečevanju zamud pri izplačilih (ZPreZP-1), veljati je začela z 28. 7. 2012. Novela ohranja institut obveznega pobota, v primerjavi s starim zakonom pa prinaša nov instrument zavarovanja plačil - izvršnico, uveljavlja tehnične dopolnitve starega zakona in odpravlja omejitve plačilnih rokov.

Seminar je namenjen vodjem finančnih in računovodskih oddelkov, vodjem računovodskih servisov, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z zamudami pri izplačilih.

Vljudno vabljeni!

Iz vsebine:

  • uporaba zakona - uporaba zakona v razmerjih z mednarodnim elementom,
  • denarna obveznost in obročna plačila,
  • plačilni rok,
  • opredelitev zamude,
  • obvezni večstranski pobot (dolžnost prijave denarne obveznosti - presečen dan, katerih denarnih obveznosti dolžnik ni več dolžan prijaviti, obveznosti dolžnika brez dospelih terjatev, prijava obveznosti solidarnih dolžnikov),
  • izvršnica,
  • organi pristojni za nadzor,
  • nove pristojnosti DURS-a,
  • prehodne določbe.

 

Predavatelj
Jana Galič


Jana Galič, dipl. ekon., je davčna svetovalka in dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Deluje tudi kot članica državne izpitne komisije za NPK knjigovodja oz. računovodja in kot samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Prav tako je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala že štiri priročnike.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila.
Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 19. 10. 2012. V nasprotnem primeru kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20121025 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si.