Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Kaj je prej, uspeh ali sreča?

PRESTAVLJENO NA NOV TERMIN! predavanje

Program

11.30 začetek
13.00 odmor
13.30 nadaljevanje
15.00 zaključek

Trajanje: 4 p. u.

Kotizacija

Člani GZDBK in DKD DBK: brezplačno
Ostali: 25 €

 

Dogodek organizira Sekcija za ravnanje s človeškimi viri pri GZDBK in Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Judito Ledić.   


            

Kdaj: četrtek, 20. april 2017, ob 11.30 
(PRESTAVLJENO! NOV TERMIN V PRIPRAVI. Več pojasnil kmalu na voljo.)
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Predstavitev predavanja:

V življenju nas motivira zadovoljevanje naših potreb, ki narekuje tudi naše vedenje. Na prvi pogled je zelo preprosto, saj vendar vemo, kaj nas osrečuje. V naši družbi je prepogosto videti, da je "formula za srečo" skrita v dosegu materialnih dobrin in prepoznavnosti. Pa je res? Nekako nam ne uspeva, čedalje več je nesrečnih ljudi, čeprav so dosegli "uspeh" po splošno veljavnih merilih. Videti je, da postajamo na nek način ujetniki bitke za uspeh – »sreče«. Ali gre iskati vzrok za izgorelost, ki postaja resen problem današnjega časa, v zahtevah po vedno večji učinkovitosti in produktivnosti zaposlenih, ali morda v nas samih?

Odgovora ne moremo najti v zunanjem svetu, poiskati ga moramo v sebi, v naši naravnanosti do sveta, v naši čustveni inteligenci (EQ). Seznanili se bomo z nekaterimi vidiki čustvene inteligence, ki nam lahko izboljša kakovost življenja in omogoči uspeh. Mislite, da so optimisti bolj srečni, bolj uspešni, jim zavidate? Optimizem je naravnanost, ki se je lahko naučite in bo bistveno vplivala na kakovost vašega življenja. Kaj pa povezovanje in podpora? Pravijo, da sta to dve pomembni kompetenci sveta digitalizacije.

Če želite postati ali biti bolj uspešni ter hkrati zadovoljni in srečni, pridite na predavanje, da skupaj odpremo nova vrata. Ključ je v vaših rokah!

Vljudno vabljeni!

Na predavanju boste spoznali:

  • kaj je za vas uspeh in kaj sreča;
  • kaj je ključnega pomen za uspeh, ali povzroča uspeh srečo ali sreča uspeh;
  • kaj nas motivira in ali lahko napovemo uspeh;
  • kako sta povezana optimizem ter sreča in kako lahko optimizem urimo ter kaj so prednosti optimizma;
  • nekaj uporabnih tehnik za premagovanje strahu pred neuspehom in doseganje uspeha;
  • pomen socialnih stikov ter socialnega optimizma in kako zmanjšati stres s socialnimi stiki in
  • v čem je moč srečnih in uspešnih ljudi?

 
Zakaj je udeležba na predavanju dobra investicija vašega časa?

  1. Ker boste spoznali, kakšna je vaša aktivna vloga na poti do uspeha.
  2. Povečali boste vašo samozavest in optimizem.
  3. Spoznali boste nekatere koristne pristope za izgradnjo lastnega optimizma in uspeha.
  4. Razmislili boste o konkretnih korakih v smeri izboljšanja kakovosti lastnega dela in življenja.


Komu je predavanje namenjeno?

Vsem, ki želite doseči uspeh in srečo tako na zasebnem kot poklicnem področju in na splošno izboljšati kakovost lastnega življenja.

Predavateljica 
Judita Ledić, diplomirana sociologinja kadrovske in pedagoške smeri 


Judita Ledić ima več kot 30 let delovnih izkušenj na HRM področju, pretežno v mednarodnem industrijskem podjetju Revoz, d. d. iz Novega mesta. V sklopu teh ima več kot 15 let izkušenj s področja vodenja in uvajanja številnih HRM projektov. Je dejavna članica profesionalnih združenj: Skovenske kadrovske zveze, Kadrovskega društva Dolenjske in Bele krajine (kjer je bila tudi predsednica od 2008 do 2016), Sekcije za ravnanje s človeškimi viri pri GZDBK in med drugimi priznanji, ki jih je v svoji karieri prejela je tudi prejemnica Priznanja za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri GZDBK za leto 2015. Sedaj kot samostojna podjetnica (ODTIS HRM, Judita Ledić s.p. / info@odtis.eu) posreduje, tako podjetjem in posameznim osebam, svoje znanje in dolgoletne izkušnje kot samostojna strokovna svetovalka, trenerka in/ali predavateljica.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK in DKD DBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 18. 4. 2017. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo kotizacije:

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun DKD Dolenjske in Bele krajine pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0001 2819 006, sklic 20160905. Društvo ni davčni zavezanec, zato pri nakazilu ni potrebno prišteti DDV!
Matična številka DKD DBK: 1148605000. Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

 
Dodatna pojasnila: Anja Čampa, 07 39 18 239, a.campa@tpv.si in mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si