Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Ravnanje delodajalca z delavcem s statusom invalida (pravno, praktično, celostno)

Program

11.30 začetek 
13.00 odmor 
13.20 nadaljevanje 
14.50 zaključek

Trajanje: 4 pedagoške ure

Kotizacija

Člani: 125 € + DDV
Ostali: 150 € + DDV

Pri udeležbi več oseb iz iste organizacije je kotizacija za eno osebo za člane 95 € + DDV, za ostale 125 € + DDV.

V kopici obvez, ki zavezujejo delodajalca pri zaposlovanju sicer, se zakonodajne obveze še bolj specifično nalagajo delodajalcu pri ravnanju z delavci s statusom invalida. Kako naj delodajalec celovito pravilno ravna z delavcem invalidom? Kako naj izvaja predpisane zakonske postopke in obveznosti? 

Kdaj: četrtek, 22. marec 2018, ob 11.30
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

 
Izhajali bomo iz določil slovenske (in evropske) zakonodaje, ki narekuje in določa ravnanje delodajalcu pri zaposlovanju in odpuščanju delavca s statusom invalida, pri urejanju statusa invalida v podjetju oz. delovni organizaciji po novo pridobljeni invalidnosti ter glede izpolnjevanje kvot za zaposlovanje invalidov.
Vseskozi pa bomo povezovali teorijo s prakso. Poudarek bo na praktičnih primerih, ko vam bodo predstavljeni postopki in konkretni primeri, s katerimi se srečuje izkušena predavateljica, pri svojem delu za različne delodajalce, že vrsto let. Razkrili bomo mnoge praktične rešitve in prijeme.

Predavateljica ima dolgoletne bogate izkušnje, zato udeleženci v času seminarja lahko postavljajo aktualna vprašanja in nanje bodo prejeli uporabne odgovore. 

Glede na aktualne teme vam bo predstavila vsebine in izkušnje iz prakse ter vas opozorila na pasti na katere lahko naletite pri razreševanju zadev.

Vljudno vabljeni!

Vsebina:

SEMINAR je namenjen delodajalcem oz. tistim osebam, ki se pri svojem delu ukvarjajo s kadri ter delovnimi razmerji.

V kopici obvez, ki zavezujejo delodajalca pri zaposlovanju sicer, se zakonodajne obveze še bolj specifično nalagajo delodajalcu pri ravnanju z delavci s statusom invalida. Kako naj delodajalec celovito pravilno ravna z delavcem invalidom? Kako naj izvaja predpisane zakonske postopke in obveznosti?


I. UREJANJE STATUSA DELAVCA INVALIDA

1. Predstavljen bo postopek med delodajalcem, delavcem in ZPIZ ter pred Invalidsko komisijo, ter dokumentacija ki je za to potrebna - postopki pred nastankom invalidnosti in po njej. (Tu bodo predstavljene bogate izkušnje predavateljice na konkretnih primerih o tem, kako izpeljati željeni postopek, kako izpolniti obrazec DD1…).

2. Izpolnjevanje kvoto za zaposlovanje invalidov. Kvota je lahko različna glede na dejavnost delodajalca.


II. POGODBA O ZAPOSLITVI SKLENJENA Z DELAVCEM S STATUSOM INVALIDA

1. Vsebina pogodbe o zaposlitvi in dokumentacija, ki jo mora delodajalec predhodno pridobiti, da lahko zaposlitvi delavca invalida.


III. REDNA ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI DELAVCU INVALIDU

1. Predstavljeni bodo primeri v katerih lahko odpovemo pogodbo o zaposlitvi delavcu invalidu

2. Odločba o odpovedi (dva načina odpovedi).


IV. VPRAŠANJA UDELEŽENCEV NA PODROČJU DELOVNIH RAZMERIJ

Odgovori na vprašanja na področju delovnih razmerij.

Na seminarju bodo predstavljeni konkretni primeri iz prakse predavateljice, ki izvaja postopke odpovedi pogodbe o zaposlitvi pri delodajalcih, ter kako moramo aktivno sodelovati v postopkih pred I.K. ZPIZ, na kaj moramo še posebej biti pozorni v postopkih.

Na seminarju bo vse obrazloženo z napotki, kako izpeljati postopke. 

Predavateljica 
Rolanda Fornezzi


Rolanda Fornezzi kot samostojna podjetnica že od leta 1996 dalje dela kot svetovalka delodajalcem na področju delovnega prava. Svojo dejavnost uspešno opravlja za delodajalce v gospodarstvu za vse branže dejavnosti. Pri delodajalcih, tudi na lokaciji njihovega, podjetja izvaja vse potrebne delovno-pravne postopke. Delodajalce zastopa tudi pred organom delovne inšpekcije v primeru njihovega nadzora. Vrsto let kot svetovalka sodeluje tudi z Štajersko gospodarsko zbornico za njihove člane na področju delovnih razmerij.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo, pogostitev med odmorom in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 20. 3. 2018. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20180322 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si