Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Superračunalniki in kompetenčna prednost za SME v naši regiji

Program

13.00 začetek
14.30 zaključek in mreženje

Trajanje: 1,5 ur

Kotizacija

Brezplačno za vse. Obvezna predhodna prijava.


Dogodek bo sestavljen iz dveh delov, kjer bomo v prven delu predstavili dosedanje delo, uporabnost in napredek na projektu, s poudarkom na ugotovitvah, ki jih je prinesla analiza dejanskega stanja v Sloveniji in značilnosti stanja na Dolenjskem in v Beli krajini. V drugem delu bomo izpostavli uoprabnost projekta za podjetja ter potencial direktnega sodelovnja podjetij s FIŠ-em.


Kdaj
:
ponedeljek, 11. november 2019, ob 13.00 
Kje
: Fakulteta za informacijske študije, Ljubljanska c. 31a, Novo mesto 

Na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ) poteka projekt z naslovom Enabling SMEs to gain competitive advantage from the use of HPC (projekt SME/HPC), ki nudi aktualna, specifična izobraževanja, tako za mala in srednja podjetja, kot za visokošolske in raziskovalne inštitucije (superračunalniške centre), ki lahko pripomorejo k razvoju zavedanja kompetenčnih prednosti, ki jih pri testiranju in razvoju novih produktov podjetjem lahko ponudijo superračunalniki.

Na srečanjih se projektna ekipa pogovarja o realnem položaju in potrebah malih in srednjih podjetji na Dolenjskem in v Beli krajini ter o dejanskih potencialih, ki jih podjetjem nudijo visokošolske inštitucije za sodelovanje. 
 


Vabljeni, da se udeležite in morda že kar z razmislekom o svojih pričakovanji, kako bi uporabili projekt za lasten poslovni razvoj in inovativnost. Vaš interes in sodelovanje pri projektu bo najboljše vodilo, da bo projekt uporaben in uspešten ter da bodo projektni razultati prispevali k povišanju inovativnosti in dodane vrednosti tako vašega podjetja kot naše regije. Na dogodku boste seznanjeni o priložnostih, ki jih ponujajo superračunalniki in imeli boste možnost povedati, kakšne so vaše potrebe, izzivi in pričakovanja.

Dogodek je namenjen gospodarstvu, članom Sekcije za kakovost in inovativnost, Sekcija za informatikopredstavnikom in ostalim, ki želite izvedeti več o možnostih, ki jih ponuja super tehnologija.

Vljudno vabljeni!

Program 


  • Sporejem udeležencev in uvodni nagovor 

13:00-13:20 dr. Alenka Pandiloska Jurak, FIŠ, sodelavka projekta SME/HPC in predstavnik GZDBK

 

  • Mala in srednja podjetja na Dolenjskem in v Beli krajni

13:20-13:50  Tomaž Kordiš, direktor GZDBK, dr. Tamara B. Valič, FIŠ – Sodelovanje med malimi in srednjimi podjetji s HPC centri in dr. Victor Cepoi, FIŠ – Rezultati SME/HPC benchmark raziskave, Simon Jeraj, vodja projektov pri Razvojenem centru Novo mesto, d. o. o.

13:50-14:00 premor

 

  • Potenciali za izboljšanje sodelovanja med MSP in HPC centri

14:00-14:30 dr. Urška Fric, FIŠ bo na podlagi priložnosti za aktivnosti projekta in superračunalniškega sistem na FIŠ-u moderirala pogovor za prisotne čimbolj aktualni način.

14.30 zaključek formalno načrtovanega programa dneva in mreženje 

Dogodek je organiziran v okviru (projekt SME/HPC)
Projekt sofinancira EU preko transnacionalnega programa Podonavje.



                    

  



Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 7. 11. 2019. 

Dodatna pojasnila: 

dr. Alenka Pandiloska Jurak, FIŠ, 041 539 108, alenka.pandiloska@fis.unm.si
mag. Nina Šab, GZDBK, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si