Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Skupaj gradimo trajnost

Program

9.00 začetek
14.30 zaključek

Trajanje: 5,5 ur

Kotizacija

Člani: 100,00 € + DDV
Ostali: za nečlane udeležba na dogodku ni možna

PRIJAVNICA >

 



Kdaj: sreda, 10. aprila 2024, ob 9.00
Kje: v dvorani A, Gospodarska zbornica Slovenije (Dimičeva 13, Ljubljana)

Namen in cilj dogodka:
Prej ali slej bomo vsi poročali o trajnosti! Ste podjetje, ki vas zavezuje evropska direktiva glede poročanja o trajnosti? Vaši kupci pričakujejo, da boste poslovali trajnostno? Kakšni so pogoji za pridobitev zelenih financ?

Samo za člane organiziramo dogodek skupaj z mednarodnimi strokovnjaki s področja trajnosti, podjetjem PARK. Gre za globalno ekipo strokovnjakov, ki je svetovala pri trajnostni preobrazbi številnim podjetjem s celega sveta, tudi multinacionalkam. Od leta 2012 so aktivni tudi na slovenskem trgu in so pomagali pri razvoju in implementaciji inovacijskih in trajnostnih strategij vidnim slovenskim podjetjem.

Skupaj lahko stremo trde orehe, ki se skrivajo za krajšavami ESG, CSRD … in s tem zgradimo povezane verige trajnosti. Pridružite se nam na dogodku, ne glede na velikost, dejavnost ali lastništvo vašega podjetja. Iz prve roke boste slišali primere najboljše slovenske prakse.

 

Vljudno vabljeni!

Program dogodka

8.30 - 9.00 Registracija, sprejem ob kavi

9.00 - 9.10 Uvodni pozdrav gostiteljice, generalne direktorice GZS Vesne Nahtigal

9.10 - 9.25 Trajnostna prenova je nuja! mag. Marjana Majerič, izvršna direktorica GZS za področje strateškega razvoja in internacionalizacije

9.25 - 9.45 Trajnost kot način življenja in poslovanja: trajnostno poslovanje grožnja ali priložnost, kako začeti? Frans Joziasse, direktor in soustanovitelj podjetja PARK (predavanje v angleškem jeziku brez prevoda)

9.45 - 10.45 »Trajnostni izzivi: trije primeri najboljše slovenske prakse« 

- Hidajet Kurbegović, Adria Mobil: Kako trajnostno delovanje povezati v celoto?

- Dalija Delić, Iskraemeco: Se sploh zavedamo koliko smo zares trajnostni?

- mag. Aleš Mesec, Unichem: ESG – primer dobre prakse Bioplantela

in

- Gašper Jež, SID Banka: Predstavitev produkta SID Zelen za zeleni prehod gospodarstva

10.45 - 11.00 Odmor za kavo, prigrizek in druženje

11.00 - 12.00 Moderirana izmenjava praks gospodarstva za trajnostno preobrazbo, mreženje in deljenje izkušenj med panožnimi in regijskimi prioritetami podjetij, delitev zaključkov

12.00 - 13.00 Odmor za kosilo

13.00 - 14.00 Delavnice na aktualne teme ESG: Prioritete in izzivi velikih, srednjih in malih podjetij glede na trajnostno zrelost podjetij 

14.00 - 14.30 Zaključki in sklepne misli

Osrednji predavatelj
Frans Joziasse, direktor in soustanovitelj podjetja PARK


Kot soustanovitelj PARK-a in vodja organizacije v zadnjih 25 letih, je Frans Joziasse ponosen na močno vizijo, ki jo je vnesel, in na navdihujočo ekipo, ki jo je sestavil. S trdnim prepričanjem v moč dizajna z veseljem opazuje svoje stranke, kako dosežejo svoj polni potencial in vidi kakšen vpliv ima lahko močno vodstvo tako na posel kot na planet. Leta 2019 je PARK opredelil manifest Design for Humanity (Design za človeštvo) z 20 globalnimi voditelji oblikovanja, ki je postal pomembno gonilo preobrazbe v organizacijah. Ima več kot 35 let izkušenj dela z vodstvom MSP in velikih organizacij v EU, ZDA in Aziji. V Ekipi je 14 svetovalcev, trenerjev in tutorjev v EU in ZDA.

Prijave in kotizacija:

Za člane je cena udeležbe na dogodku 100,00 € + DDV, za nečlane udeležba na dogodku ni možna. Člani se lahko prijavite najkasneje do ponedeljka, 8. aprila 2024. Skrajni rok za morebitno odpoved udeležbe je 8. april 2024. V primeru kasnejše odjave oziroma če vaše odjave ne prejmemo, vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 20,00 € + DDV. Morebitna vprašanja in odjave lahko pošljete na e-naslov: verige.trajnosti@gzs.si.

Dodatne informacije: Novinarsko središče GZS, Varstvo okolja, verige.trajnosti@gzs.si