Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Trajnostno poslovanje kot temelj poslovne strategije in predstavitev sistema certificiranja Družbeno odgovorno podjetje

Poslovni zajtrk

Program

9.00 začetek
10.30 zaključek

Trajanje: 1,5 ur

Kotizacija

Člani GZDBK in DKD DBK: brezplačno
Ostali: 75 € + DDV

 

Dogodek organizirajo Sekcija za ravnanje s človeškimi viri pri GZDBK in Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine v sodelovanju z Inštitutom Ekvilib.   


            

Kdaj: sreda, 22. marec 2017, ob 9.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj poslovnega zajtrka:
Na poslovnem zajtrku bomo opredelili pomen strateškega vpeljevanja trajnostnega poslovanja v podjetja, ki presega obstoječe posamezne prakse sponzorstva in donacij ter predstavlja del sistema upravljanja s tveganji za večji ugled in koristi podjetja. Predstavili bomo konkretno prav tako koristno prakso uglednega podjetja Kostak, d. d., ki je sistemsko uvedlo družbeno odgovornost v vse vidike svojega poslovanja in koristi, ki jim jih takšna strategija prinaša. Naša gostja bo gospa Elizabeta Cemič, univ. dipl. prav., vodja Splošno-kadrovskega sektorja in odnosov z javnostmi, ki je v podjetju Kostak, d. d. vodila postopek certificiranja za pridobitev certifikata Družbeno odgovorno podjetje.

Vljudno vabljeni!

Družbena odgovornost je dolgoročni koristni proces, za katerega se je potrebno zavestno odločiti in voditi na način, da bo imel največji učinek na podjetje in njegovo poslovanje. Za vpeljavo družbene odgovornosti v poslovanje je potreben temeljit začetni pregled, na kakšen način podjetje deluje in posluje ter katere cilje dosega in katere cilje bi rado še doseglo. Predstavili vam bomo obliko tovrstne analize v okviru Certifikata Družbeno odgovorno podjetje, ki je edino tovrstno orodje v Sloveniji in prednosti, ki jih vključitev v ta sistem prinaša podjetjem, ki so se zanj odločila. Naj naštejemo le nekatere:

 

  • izboljšanje razumevanja potreb vseh deležnikov,
  • analiza vrzeli v posameznih elementih poslovanja,
  • izboljšano upravljanje s tveganji,
  • povečanje transparentnosti poslovanja,
  • povečan ugled podjetja,
  • povečana uspešnost podjetja,
  • itn.

Predavatelj
Aleš Kranjc Kušlan, univ. dipl. sociolog in filozof 


Predavatelj je direktor in ustanovitelj Ekvilib Inštituta, vodja certificiranja Družini prijazno podjetje, soustanovitelj Mreže za družbeno odgovornost Slovenije, ustanovitelj Centra za holistično ergonomijo in vodja številnih mednarodnih in slovenskih projektov na področju družbene odgovornosti in razvojnega sodelovanja.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 20. 3. 2017. V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana, številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20170322 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si